Ministr dopravy představil priority. Pošle audit na ŘSD a chystá i personální změny

Nový ministr dopravy Antonín Prachař z hnutí ANO dnes vyjmenoval své priority v čele resortu pro nejbližší období. V první řadě pošle audit na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Chce tak prověřit chod jedné z klíčových organizací, která spadá pod jeho úřad.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Antonín Prachař z hnutí ANO

Ministr dopravy Antonín Prachař z hnutí ANO | Zdroj: ČTK

„Ustanovil jsem dnes auditorský výbor. Je to skupina lidí z praxe, ekonomů, kteří by měli nastoupit v pondělí a měli by provést pohled, jakým způsobem na jednotlivých vybraných úsecích, tedy ekonomika, výstavba a příprava procesy probíhají. A v krátké době by měli přijít s návrhem řešení,“ popsal Radiožurnálu ministr Antonín Prachař.

Auditorský tým podle něj také přijde s řešením, jak obměnit vedení Ředitelství silnic a dálnic. Před časem se hovořilo o tom, že Prachař chce po svém nástupu do funkce odvolat současného šéfa ŘSD Pavla Kočicu a na post šéfky kontroly kvality vrátit Miroslavu Pošvářovou, kterou Kočica v lednu propustil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový ministr dopravy Antonín Prachař byl hostem Polední publicistiky Radiožurnálu

„Miroslava Pošvářová vzhledem ke své odbornosti má nepochybně místo v ŘSD. Nikdy jsem neprohlásil, že ji vrátím do funkce vedoucí útvaru kontroly. Paní Pošvářová připravovala některé důkazy ve sporu s konsorciem, má rozpracované věci a je potřeba v těchto procesech pokračovat tak, aby stát měl silnější mandát v těchto sporech,“ řekl dnes Radiožurnálu.

S auditorským výborem chce ministr situaci konzultovat každý den. „Každý den budu chtít informace, jak pokračují. Nebudeme vyčkávat dva měsíce, ta doba je pro mě nepředstavitelná. My jsme si řekli, že za toto období jsme schopni zjistit všechny věci, udělat legitimní vedení,“ dodal.

Ministr dnes také uvedl, že bude mít nově čtyři náměstky. Zcela nový bude náměstek pro ekonomiku. Ministerstvo také chce vlastními silami kontrolovat všechny podřízené organizace.

Prioritami ministra jsou také modernizace dálnice D1, dostavba dálnice D3 a D8, dostavba Pražského okruhu a samozřejmě také dořešení sporů ohledně dálnice D47.

Petr Jansa, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme