Šafářová první den Fed Cupu hrát nebude, nahradí ji Záhlavová-Strýcová

Lucie Šafářová se nestihla uzdravit a do zápasu Fed Cupu ve Španělsku v sobotu nezasáhne. Za Českou republiku tak jako první nastoupí na kurt Barbora Záhlavová-Strýcová. Žebříčkově nejvýše postavenou Češkou bude Klára Zakopalová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záhlavová-Strýcová (vpopředí) se Zakopalovou triumfovaly v Hertogenboschi

Záhlavová-Strýcová (vpopředí) se Zakopalovou triumfovaly v Hertogenboschi | Zdroj: ČTK

„Konečně jsem vylezla z postele. Poslední dva dny jsem proležela, ale už je to lepší. Uvidíme, jak se to bude zlepšovat. Doufám, že rychle. V sobotu to ještě nezvládnu, ale uvidíme, co v neděli,“ vyhlíží účast ve druhém dni Lucie Šafářová.

Ta měla být českou jedničkou při absenci Petry Kvitové, kterou do Španělska nepustila nemoc. V Seville ale kvůli chladnému počasí prochladla.

Barbora Záhlavová-Strýcová byla povolána do národního týmu po dvou ročnících. Dvouhru si ve Fed Cupu zahraje po třech letech. „Vůbec jsem nepočítala s tím, že sem poletím. Všechno se to odehrálo tak strašně rychle, ale je fajn, že hraju,“ těší se Záhlavová-Strýcová.

Tenistkám létají klacky pod nohy, tvrdí kapitán českého fedcupového týmu Pála

Číst článek

Se svou soupeřkou, Carlou Suarézovou, se v kariéře utkala čtyřikrát a vždy prohrála. „Bude to těžký zápas. Carla je skvělá hráčka a já se budu snažit tam nechat úplně všechno, co můžu. Uvidíme, jak to dopadne. Snad to vyjde dobře, pozitivně,“ řekla Českému rozhlasu 69. hráčka světového pořadí.

Ještě delší fedcupovou pauzu má za sebou Klára Zakopalová. Měla hrát vloni proti Italkám, ale zastavila ji alergie. Na kurt se tak v národním týmu postaví po osmi letech. Naposledy hrála v roce 2006 proti Thajsku.

Španělsko - ČR (Sevilla, antuka):
Sobota (12:00): Suárezová (17. WTA dvouhra) - Záhlavová-Strýcová (69.), Torrová (66.) - Zakopalová (34.)
Neděle (9:30): Suárezová - Zakopalová, Torrová - Záhlavová-Strýcová, Solerová, Arruabarrenaová - Hlaváčková, Šafářová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme