Plzeňské dopravní podniky nabídnou od dubna novou přepravu seniorů a postižených

Senioři a zdravotně postižení v Plzni mohou od dubna využít speciální přepravu. Městské dopravní podniky pro ně připraví dva speciální autobusy a jedno osobní auto. Nový systém nabídne nepřetržité dispečerské služby a možnost objednat si přistavení vozu na potřebný čas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vozíčkář (ilustrační foto)

Vozíčkář (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka PhotoRack

Dopravní podniky zruší speciální autobusovou linku 72, která byla minimálně využívána, a přepravu postižených bude zajišťovat novými vozy. Bude to osobní vůz a dva speciální mikrobusy, jejichž prostřednictvím zajistí také přepravu handicapovaných dětí do škol.

„Ráno budou dopravovat postižené děti do škol, odpoledne je budou svážet. A v mezidobí budou přepravovat tělesně postižené spoluobčany,“ vysvětluje program minibusů generální ředitel plzeňských městských dopravních podniků Michal Kraus.

„A o víkendech budou k dispozici na objednání pro přepravu všem, kteří o to budou mít zájem,“ dodává.

Speciální vozy budou k dispozici seniorům nad 70 let a lidem, kteří vlastní průkazy ZTP nebo ZTP/P.

Nový systém dopravy bude fungovat od 1. dubna 2014. Smlouva mezi městem a Plzeňskými dopravními podniky se uzavře do konce března. Na konci roku bude vyhodnocena efektivita všech nových služeb a rozhodne se o případném prodloužení smlouvy.

Adam Vlček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme