Vrabcová-Nývltová si po 11. místě pochvalovala skvěle načasovanou formu

Trápila se s vysokou nadmořskou výškou, a přesto zajela svůj nejlepší závod kariéry. Tak ohodnotila své jedenácté místo z olympijského skiatlonu běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Vrabcová-Nývltová

Eva Vrabcová-Nývltová | Zdroj: ČTK

"Jsem strašně spokojená a nadšená. Jsem teď tak hodně emotivní, že vůbec nevím, co k tomu říct. Jedenácté místo na olympijských hrách, to je pro mě sen," rozplývala se.

Oproti svému doposud nejlepšímu olympijskému výsledku si usměvavá lyžařka polepšila rovnou o 22 míst, ale mohlo to být ještě lepší. V posledních kilometrech se dokonce dotáhla do souboje o osmou příčku a od té desáté ji dělila jen půlsekunda.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Evou Vrabcovou-Nývltovou natáčel reportér ČRo Jan Suchan

"Spíš přemýšlím nad tím, že to je jedenácté místo. Závodily jsme od osmého místa. Na poslední chvíli jsme desítku dojely, takže dva kilometry před cílem by z toho bylo čtrnácté místo, i tak bych ale byla spokojená. Viděla jsem, že zezadu se ženou silné závodnice, tak jsem si hlídala spíš zadek. Ve finiši jsem nevěděla, že bojuju o první desítku, stejně už na to ale nebylo."

Eva Vrabcová-Nývltová není velkou příznivkyní závodění ve vysoké nadmořské výšce. Trochu se jí bála, na závěrečném soustředění v Itálii raději trénovala jen pozvolna, aby se „neodrovnala". Během skiatlonu se ale i s nepříjemnou výškou vypořádala.

Marit Björgenová ovládla skiatlon. Vrabcová-Nývltová dojela jedenáctá

Číst článek

"Určitě se mi tady nezávodí tak dobře jako někde v nížině. Je pro mě těžší tady být, proti předchozím letům, kdy jsem nebyla schopná ve vysokých výškách závodit, jsme to ale podchytili dobře. V Itálii jsem trénovala opatrně, měli jsme to spočítáno tak, že by forma měla dnes přijít. A naštěstí přišla," uvedla česká lyžařka.

Skiatlon je teprve začátek…

Jedenáctým místem si na sebe zároveň upletla bič. Už dříve totiž avizovala, že skiatlon bere na rozzávodění. „Každý závod tady bude jiný, každý se připravuje na jiný olympijský závod, takže se může stát, že výsledek ze skiatlonu bude můj nejlepší. I kdyby to tak bylo, tak ale budu spokojená,“ říká nesmírně spokojená Eva Vrabcová-Nývltová, která si tak dala pěkný dárek ke čtvrtečním osmadvacátým narozeninám.

Oslaví je ale až po olympijských hrách se svými nejbližšími. Do té doby by měla stihnout ještě závod na deset kilometrů klasicky, štafetu a hlavně zmíněnou závěrečnou třicítku volně, na které si dává největší cíle.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme