Do olympijského finále boulařek postoupila jen Sudová

Z dvojice českých boulařek postoupila do olympijského finále pouze Nikola Sudová. Tereza Vaculíková po pádu o účast mezi nejlepšími přišla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká boulařka Nikola Sudová při kvalifikaci do olympijského finále

Česká boulařka Nikola Sudová při kvalifikaci do olympijského finále | Zdroj: ČTK

Sudové unikl přímý postup ze čtvrteční kvalifikace o desetinu bodu, proto musela absolvovat druhou jízdu.

V Extrem Parku v Roza Chutor tentokrát dostala 20,43 bodu a v konkurenci dalších dvaceti boulařek v desítce postupujících nechyběla.

„Spokojená moc nejsem, v tréninku jezdím o padesát procent líp. Nejsem v závodě schopná to sjet stejně, tak doufám, že to teprve přijde,“ prozradila Sudová. Kde je problém, to si jistá není. „Asi se bojím, že bych někde vypadla, tak jedu jakoby na jistotu. A to nesmím,“ dodala.

Další česká závodnice Tereza Vaculíková v polovině trati spadla a ve finále se tak nepředstaví. „Nevím, co se tam stalo, musím se nejdřív podívat na video. Už jsem to neudržela. Nějak jsem si přišlápla patku lyže a neustála jsem to,“ řekla 21letá boulařka, která prožila stejné zklamání jako ve Vancouveru.

Finále je na programu od 19 hodin. Z dvaceti finalistek nejdříve postoupí dvanáct a po další jízdě vzejde šestice nejlepších boulařek pro superfinále.

XXII. zimní olympijské hry v Soči:
Akrobatické lyžování, jízda v boulích:
Ženy - druhá kvalifikace: 1. Stoljarovová (Rus.) 21,32, 2. Scanziová (It.) 21,01, 3. Sudová 20,43, ...Vaculíková (obě ČR) nedokončila.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme