ČOI kontrolovala restaurace v Krkonoších. Závady našla jen minimální

Služby v Peci pod Sněžkou dnes kontrolovala Česká obchodní inspekce (ČOI). Dva páry kontrolorů se zaměřily hlavně na restaurace a bufety v horském středisku. V jednom případě nedostaly deklarovanou míru nápoje, jinak ale kontroly dopadly dobře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pec pod Sněžkou

Pec pod Sněžkou | Foto: Michaela Vydrová

„Všechno proběhlo v pořádku. Cena, která byla daná pro zákazníka, odpovídala ceně, která byla vyúčtovaná,“ popsal Ladislav Janouch z ČOI, jak jedna z kontrol dopadla.

Stejně tomu bylo i v Pražské boudě. I tam dopadla kontrola dobře. „Nápoje, přestože byly z poloviny podané z úředně neověřeném skle, byly po přeměření zjištěny jako vyhovující,“ řekl další z kontrolorů.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Peci pod Sněžkou natáčel kontrolu ČOI redaktor Jiří Fremuth

Deklarované míry byly podle kontrolora dodrženy. „Kontrola proběhla v pořádku, účtováno bylo správně, dvojí ceny nebyly použity,“ doplnil.

Inspektoři České obchodní inspekce se nejčastěji setkávají se šizením míry nápojů, nedodržováním hmotnosti jídla nebo okrádáním zákazníka při vyúčtování.

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme