Zima už se v únoru zřejmě nevrátí. Teploty vystoupají až ke 13 stupňům

Meteorologové předpovídají na únor teplé počasí. Na konci příštího týdne mají teploty vystoupat dokonce až na 13 stupňů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Horní Podluží (Ilustrační foto)

Horní Podluží (Ilustrační foto) | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

Únor bude podle dosavadních odhadů s největší pravděpodobností teplotně nadprůměrný. Srážky by se normě vymykat neměly.

„Až koncem února a potom v první dekádě měsíce března se zdá, že by teploty mohly být kolem normálu, nebo dokonce slabě podprůměrné a srážkově by potom toto období mělo být podprůměrné,“ dodává výhled za hranici měsíce Pavel Šimandl z Českého hydrometeorologického ústavu.

Na konci února by se tak milovníci zimních sportů mohli dočkat sněžení. Pravděpodobnost je podle Pavla Šimandla přibližně 60 procent.

Teplé počasí v dohledné době ale bude spíše znamenat tání. Sníh by v první polovině týdne sice mohl napadnout, ale v polovině druhé čeká Česko na toto období roku neobvykle vysoké teploty. Znamená to, že i na horách bude nad nulou.

Marína Dvořáková, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme