České tenistky prohrávají ve Fed Cupu se Španělkami 0:1

České tenistky prohrávají v 1. kole Fed Cupu ve Španělsku 0:1. V úvodní dvouhře, která byla kvůli dešti přerušena na čtyři hodiny, Barbora Záhlavová-Strýcová podlehla v Seville Carle Suárezové 1:6 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová | Zdroj: ČTK

Česká tenistka v úvodním setu nevyužila tři brejkboly a vzápětí ztratila své podání. Poté začalo pršet a za stavu 4:1 pro Suárezovou muselo být duel přerušen.

Pauza se protáhla na čtyři hodiny, během kterých si Záhlavová-Strýcová dokonce zdřímla. "Na kurt jsem se těšila, ale nylo to zdlouhavé a unavující," uvedla v rozhovoru pro Český rozhlas česká tenistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S tenistkou Barborou Záhlavovou-Strýcovou po utkání mluvil reportér Jaroslav Plašil

Po návratu na kurt byla ale lepší hráčkou domácí Suárezová, která vyhrála i druhou sadu a Španělkám tak zajistila vedení 1:0.

"Podmínky byly hrozný. Bylo to nejtěžší, co mohlo být, ale pro Carlu to bylo stejné. Takže si na to nemůžu moc stěžovat. Navíc jsem hrála se soupeřkou na jejím oblíbeném povrchu. Druhý set jsem hrála lépe, ale to už bylo pozdě," dodala Záhlavová-Strýcová.

Ke druhé dvouhře nastoupí Klára Zakopalová a domácí Maria-Teresa Torrová až v neděli. Pokud by počasí v Seville souboj úvodního kola prodlužovalo, mohlo by se hrát i v pondělí. To je podle pravidel mezinárodní federace ITF možné.

1. kolo Světové skupiny tenisového Fed Cupu v Seville:
Španělsko - ČR 1:0 po úvodní dvouhře
Suárezová - Záhlavová-Strýcová 6:1, 6:4

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme