Nejen skvělý sportovec, ale i otec, manžel a tréninkový parťák, tím vším je Jaroslav Soukup

Česko má první medaili z olympijských her v Soči. Zároveň je první v historii českého biatlonu. Bronz získal v mužském sprintu ten, komu to lidé z českého biatlonového prostředí přáli možná vůbec nejvíc: Jaroslav Soukup.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Jaroslav Soukup slaví bronzovou medaili

Biatlonista Jaroslav Soukup slaví bronzovou medaili | Zdroj: ČTK

"Svatba a narození dcery byly taky důležité, v životě jsou ještě víc než olympijská medaile."

Tahle odpověď Jaroslava Soukupa přesně charakterizuje. Před pár sekundami, maximálně minutami se dozvěděl, že jako první v historii českého biatlonu získal olympijskou medaili, i tak ale zvítězily jeho rozum, pokora, skromnost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oblíbenec tréninkové skupiny a taky skvělý otec a manžel, tím vším je Jaroslav Soukup

31letý biatlonista totiž ví, že si svých úspěchů musí vážit. Předloni v létě při soustředění ošklivě spadl z kola, v pravé ruce měl několik zlomenin, a aby se ke sportu mohl vrátit co nejdříve, museli lékaři při jeho operaci dost riskovat.

"Bylo to náročné. Měsíc jsem si poležel v nemocnici. Nebylo vůbec jednoduché dostat se do toho zpátky. Nečekal jsem, že bych se mohl dostat na stejnou úroveň jako před zraněním. Moc si toho cením," přiznává.

Bronzový Soukup se po zisku historické biatlonové medaile těší na oslavu

Číst článek

Podle získaných medailí se Jaroslav Soukup při návratu mezi biatlonové terče dostal dokonce výš. Před zraněním získal jeden bronz z mistrovství světa, po zranění také a navíc teď přidal třetí místo z olympijských her.

A základ Soukupových úspěchů? Další jeho charakteristická vlastnost: pracovitost.

"Jarda tomu dal hodně. Je to výsledek jeho práce. Já říkám, že výsledek nejvíce ovlivní sportovec," říká trenér české reprezentace Ondřej Rybář.

Za to všechno si Jaroslav Soukup svůj bronz jistě zaslouží. A můžete si být jisti, že se nejvíc těší, až ho oslaví s manželkou Renatou a téměř roční dcerkou Adélkou.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme