Jsou to klacky pod nohy, zlobí se během fedcupového čtvrtfinále kapitán Pála

České tenistky v neděli čeká další díl fedcupového čtvrtfinále ve španělské Seville. Zatím není kvůli hrozícímu dešti jasné, jak dlouhý bude, ani co bude následovat po jeho konci. Jen Klára Zakopalová má malou jistotu, že půjde na dvorec jako první. Za stavu 0:1 na zápasy ji od 10 hodin čeká odložený duel sobotního programu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodnímu zápasu Fed Cupu v Seville počasí nepřálo

Úvodnímu zápasu Fed Cupu v Seville počasí nepřálo | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Klára Zakopalová si ještě dobře vzpomíná na svůj zatím poslední zápas ve Fed Cupu, přestože od něj uplynulo už skoro osm let. Dnes nemusí být nervózní z možnosti získat třetí bod, ale spíš z toho, co nastane, až některý z týmů třetí bod získá.

Vzhledem k předpovědi počasí a pravidlům to může být klidně až v úterý, to je poslední den, do kdy musí být utkání podle rozhodčího Andrease Egliho dohráno a tato varianta není pro české tenistky vůbec atraktivní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český čeká v neděli pokračování deštivého fedcupového čtvrtfinále

Už pondělní dohrávka může Kláře Zakopalové či Lucii Šafářové přinést pořádné komplikace, protože zatím není jasné, jak by se pak dostávaly do Asie, ke svým důležitým turnajům.

"Holky hrají druhý týden turnaj, a jelikož je to stejné i pro Španělky, tak si myslím, že ITF by vůbec neměla dovolit hrát v zimě a v únoru venku," připomíná Barbora Záhlavová-Strýcová.

České tenistky prohrávají ve Fed Cupu se Španělkami 0:1

Číst článek

Pokud by české hráčky zmeškaly turnaj v Dauhá, který po víkendu v Kataru začíná, musela by každá zaplatit pokutu v řádech tisíců dolarů a naopak přišly by o možnost peníze a body do žebříčku vydělat.

Není tajemstvím, že si organizace ITF a ženská WTA nejdou zrovna na ruku, a proto k termínovým kolizím a nekomfortním situacím dochází mnohem častěji než v mužském světě.

Důkazem jsou také soupisky mnoha týmů. Češky jsou ve světové sérii dlouhodobě jediné, které nastupují v nejsilnější možné sestavě.

Třeba Rusky reprezentovala při loňském finále v Itálii možná až pátá či šestá výkonnostní garnitura, s výjimkou duelu Slovensko - Německo lze i při nynějším čtvrtfinále elitní kategorie dost často narazit na béčkové sestavy.

"Holky chtějí Fed Cup hrát, což si cením. Tohle jsou ale klacky pod nohy," zlobil se během fedcupového týdne ve Španělsku český kapitán Petr Pála, pro nějž může být složité neustále hráčky motivovat, a tvářit se, že se nic neděje.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme