Olympijský boj Martiny Sáblíkové prožíval rodný Žďár nad Sázavou i pražská Letná

Závod Martiny Sáblíkové na 3000 metrů sledovali napjatě fanoušci v jejím rodném ve Žďáru nad Sázavou i na pražském Olympijském parku Soči – Letná 2014. Všude panovala radost z jejího výkonu i zisku druhého cenného kovu pro českou olympijskou výpravu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vybojovala na Olympijských hrách v Soči na trati 3000 metrů stříbrnou medaili

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vybojovala na Olympijských hrách v Soči na trati 3000 metrů stříbrnou medaili | Zdroj: ČTK

Fanoušci ve Žďáře nad Sázavou fandili Martině od začátku do konce. Z jejího výsledku jsou nadšení a v barech už ho začali halasně oslavovat.

„Maminka Martiny Sáblíkové má slzy v očích, takže tady budou oslavy trvat asi celý den,“ shrnuje atmosféru v jednom ze žďárských barů redaktorka Martina Kovaříková.

Martina Sáblíková vybojovala stříbrnou medaili na 3000 metrů

Číst článek

Atmosféra byla v době jízdy Martiny bouřlivá i na pražské Letné, kde v Olympijském parku mohli fanoušci sledovat na velkoplošných obrazovkách přímý přenos.

„Poté, co dojela Martina Sáblíková, tak už to řada zdejších brala za hotovou věc, že vyhrála, a přestala se o ten sport více zajímat. Nicméně někteří věděli, že to tak ještě úplně být nemusí, proto tady sledovali až úplně do konce,“ dodává z pražské Letné redaktor Martin Karlík.

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková získala v druhý den olympijských her v Soči stříbrnou medaili na trati 3000 metrů. Dojela si pro ni v čase 44:01,95. Rychlejší byla jen Nizozemka Ireen Wüstová.

Martin Karlík, Marína Dvořáková, Martina Kovaříková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme