Zaorálek chce obsadit volné posty velvyslanců. Uvažuje i o Janu Fischerovi

Expremiér a bývalý ministr financí Rusnokovy vlády Jan Fischer se může stát velvyslancem. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek z ČSSD připustil, že by se Fischer mohl ujmout ambasády v Lucemburku. Zaorálek to řekl v České televizi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vicepremiér a ministr financí Jan Fischer na schůzi vlády 16. července v Praze

Vicepremiér a ministr financí Jan Fischer na schůzi vlády 16. července v Praze | Zdroj: ČTK

„Není to něco, co pokládám za vyloučené, ale zároveň neříkám, že to je něco, co je dohodnuté. To budeme zvažovat podle možností, které jsou. U pana Fischera asi jsou důvody zvažovat díky tomu, že působil v bance. Lucemburk je zajímavý právě díky obrovskému bankovnímu zázemí,“ řekl Zaorálek.

O doplnění volných míst ambasadorů jednal ministr Zaorálek i s prezidentem Milošem Zemanem. Odmítl ale, že by měl z Hradu úkol sehnat místo pro Jana Fischera, který Zemana loni podpořil před druhým kolem prezidentské volby. Bavili se prý jen o kritériích pro nové diplomaty, ne o konkrétních jménech.

Laura Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme