Fed Cup: České tenistky budou ve Španělsku možná hrát dva zápasy současně

Jeden z nejtěžších fedcupových duelů hrají české tenistky ve španělské Seville. Původně už měly mít touto dobou dávno po zápase, jenže kvůli dešti ho pořádně ani nerozehrály. Dnes v 10 hodin dopoledne půjdou na kurty znovu a měly by celé utkání dohrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Klára Zakopalová bude dohrávat utkání se Španělkou Marií-Teresou Torrovou za stavu 6:3 a 2:0

Česká tenistka Klára Zakopalová bude dohrávat utkání se Španělkou Marií-Teresou Torrovou za stavu 6:3 a 2:0 | Zdroj: ČTK

Fanoušci z Fulneku včetně velké části rodiny Petry Kvitové byli prozíraví. S neúčastí nejlepší české tenistky sice dopředu nepočítali, ale s možností deště ano, takže si zpáteční letenky objednávali rovnou na úterý.

„Byli jsme poučení z Palerma, kde holky dohrávali bez nás,“ říká bratr Petry Kvitové Libor. Jenže, loni v Palermu se v pondělí dohrával jen jeden zápas, kdežto teď v Seville mají tenistky větší porci duelů před sebou.

Přehrát

00:00 / 00:00

České tenistky budou ve Španělsku možná hrát dva zápasy současně

Španělky vedou 1:0 na utkání, Klára Zakopalová vede v tom druhém nad Torró-Florovou 6:3 a 2:0, ale víc se toho nestihlo. Takže teď hrozí, že se budou hrát zbylé singlové zápasy současně.

„Nejdřív se dohraje rozehraný zápas, pak bude pauza, protože českou hráčku čekají dva duely po sobě,“ vysvětluje hlavní rozhodčí Andreas Egli.

Podle něj je možné, že se singlové duely odehrají ve stejnou dobu, pokud bude vedlejší kurt v pořádku a program se bude protahovat. S tím, že případná rozhodující čtyřhra by se pochopitelně odehrála na centrálním dvorci.

České tenistky prohrávají ve Fed Cupu se Španělkami 0:1

Číst článek

Fanoušci by se tak na určitou část dne museli rozdělit a kapitán Petr Pála by si přizval na pomoc zřejmě herního trenéra českého realizačního týmu. „Budeme moct nominovat ještě jednoho kapitána. Případně se domluvíme s Davidem Kunstem, to by nebyl problém,“ podotýká Pála.

I ve srovnání s tím, co všechno už musel český tým na jihu Španělska překonávat. Tenistky posílaly přes sociální sítě ironické vzkazy lidem, kteří fedcupové utkání na začátku února venku povolili, musely si ze svého zaplatit nový let, tak aby se dostaly do dějiště turnaje v Kataru a vyhnuly se pokutě.

A až utkání v Seville skončí, chtějí v kritice pokračovat. „Potřebujeme, aby to dopadlo na úrodnou půdu a řešilo se to na těch nejvyšších místech,“ dodal Pála.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme