Sáblíková si pochvalovala atmosféru při prvním olympijském závodě

Ještě hodinu před startem závodu rychlobruslařek na tři tisíce metrů to v okolí haly Adler nevypadalo, že se právě tady představí jedna z největších českých medailových nadějí Martina Sáblíková. Klid byl ovšem pouze zdánlivý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková se v prvním olympijském závodě mohla spolehnout na podporu dalších českých sportovců

Martina Sáblíková se v prvním olympijském závodě mohla spolehnout na podporu dalších českých sportovců | Zdroj: ČTK

O pár metrů dál už to totiž doslova vřelo. O atmosféru se závodnice bát rozhodně nemusely, nejen v podání fanoušků. Atmosféra houstla s blížícím se koncem, kdy šlo do tuhého.

Sáblíková po své jízdě vedla. V závěru sice o zlatou medaili přišla, to jí ale nemohlo ubrat na dobré náladě. Těšila ji podpora dalších českých sportovců. Nakonec o tom olympijské hry jsou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atmosféru během závodu na vlastní kůži poznal reportér Pavel Petr

„Bylo to skvělé, všem musím poděkovat. Fandíme si mezi sebou a tak to má být. Čím víc medailí budeme mít, tak tím bude naše země silnější. Rád bych se šla podívat na hokej, ale mám před sebou závod na pět tisíc kilometrů, na který se chci soustředit. Chci toho ale vidět co nejvíc,“ uvedla držitelka stříbrné medaile z tříkilometrové trati.

Rozhovor s Martinou Sáblíkovou po stříbrném olympijském závodě

Číst článek

Věří zároveň, že bude mít čas si úspěch náležitě vychutnat. „Zítra budu mít asi volno, pak zase budu trénovat. Užívám si to ale teď, v dobu, kdy jsem dojela, protože ta cesta k tomu je to nejkrásnější,“ dodala Sáblíková.

Ani trenér Petr Novák v případě oslav nezůstane stranou. Stříbro je i jeho úspěchem. „Snad mi všichni odpustí, když řeknu, že v českém podání bude takovýhle úspěch jednoduše probíhat tak, že se opiju,“ uvádí na rovinu své nejbližší plány Novák.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme