Fed Cup: České tenistky vyhrály ve Španělsku a postoupily do semifinále

České tenistky postoupily pošesté v řadě do semifinále Fed Cupu. Svěřenkyně kapitána Petra Pály zvítězily 3:2 na zápasy v dramatickém utkání nad Španělskem. Třetí rozhodující bod v Seville vybojovala při závěrečné čtyřhře Barbora Záhlavová-Strýcová s Andreou Hlaváčkovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Lucie Šafářová zdolala Španělku Silvii Solerovou a zápas Fed Cupu rozhodne čtyřhra

Česká tenistka Lucie Šafářová zdolala Španělku Silvii Solerovou a zápas Fed Cupu rozhodne čtyřhra | Zdroj: ČTK

Nejprve naskočila do nedělní dohrávky proti Torrové Klára Zakopalová za příznivého stavu 2:0 ve druhém setu poté, co první sadu vyhrála. V pondělí ale prohrála šest her v řadě a za půl hodiny dovedla Španělka druhý set do konce a vyrovnala na 1:1.

Třetí set byl ale jasnou záležitostí české tenistky. Zakopalová se oproti předchozí sadě velmi zlepšila, ve čtvrté hře třetího setu vzala Španělce podání a zápas dotáhla do vítězného konce.

Po půlhodině odpočinku nastoupila Klára Zakopalová proti španělské jedničce Carle Suarézové ve velkém stylu. V prvních třech hrách vzala Suarézové dvakrát podání a po sedmadvaceti minutách zvítězila v prvním setu 6:1.

České fedcupové tenistky ohrožují své zdraví více než obvykle

Číst článek

V dalším průběhu se ale více projevila kvalita Španělky na antuce. V sedmé hře druhého setu sebrala Zakopalové podání a vyrovnala na 1:1. Ve v rozhodující sadě si lépe vedla Carla Suarézová. 17. hráčka světového žebříčku nakonec Kláru Zakopalovou porazila 1:6, 6:3 a 6:3.

Lucie Šafářová nastoupila k souboji se Silvií Solerovou s vědomím, že české tenistky prohrávají se Španělkami 1:2 na zápasy. V úvodním setu Šafářová brzy ztratila své podaní a poté nedokázala čelit výbornému prvnímu servisu domácí hráčky, která první sadu vyhrála 6:4.

Ve druhém setu, který trval pouhých 25 minut, ale Šafářová získala šest her v řadě a celou sadu vyhrála hladce 6:1. Česká tenistka zvládla i závěrečný set a celé utkání pak vyhrála 2:1 na sety.

Do rozhodující čtyřhry po boku Barbory Záhlavové-Strýcové nastoupila Andrea Hlaváčková a úvodní sadu proti španělské dvojici Carla Suárezová a Silvie Solerové získali po vyrovnané bitvě až ve zkrácené hře. I ve druhém setu prokázaly české hráčky větší kvalitu a rozhodly o celkovém vítězství českého týmu.

V semifinále narazí tým kapitána Petra Pály na Itálii.

1. kolo Světové skupiny tenisového Fed Cupu v Seville (antuka):
Torro-Florová - Zakopalová 3:6, 6:2, 1:6
Suárezová - Zakopalová 1:6, 6:3, 6:3
Solerová - Šafářová 6:4, 1:6, 3:6
Suárezová, Solerová - Záhlavová-Strýcová, Hlaváčková 6:7 (7:9), 3:6

Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme