Martina Sáblíková se medaile dočká večer, už vyhlíží další závod

Martina Sáblíková rozšířila svou sbírku cenných kovů z olympijských her o čtvrtou medaili, tentokrát ze tříkilometrové trati v Soči. Dočká se jí dnes večer na slavnostním ceremoniálu. Po něm se bude chystat na svou oblíbenou pětikilometrovou trať.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková se raduje po dojezdu závodu na 3000 metrů

Martina Sáblíková se raduje po dojezdu závodu na 3000 metrů | Zdroj: ČTK

Přímo v hale Adler si převzala pouze květiny. Za potlesku zaplněných tribun a také českých fanoušků v hledišti. „Musím říct, že jsem strašně ráda, že jsem takovou podporu měla,“ poděkovala stříbrná medailistka.

S tím, že stříbrnou medaili ještě neviděla, si hlavu příliš neláme. „Mně to nevadí, já si na ni klidně počkám,“ směje se Sáblíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinou Sáblíkovou a Petrem Novákem mluvil v Soči Pavel Petr

Večerní ceremoniál si nenechá ujít ani trenér Petr Novák. Ze Soči se nechtěl vracet bez medaile. S prázdnou už domů nepoletí. „Je jasný, že ji ještě nevidím, a budu se těšit, až se s Martinou budu moci vyfotit s tou medailí. Je její a jsem rád, že jí dosáhla,“ těší trenéra.

Stříbrná medaile ale nemusí být jediná. Vyloučená není ani obhajoba bronzu z patnáctistovky, který česká reprezentantka vybojovala ve Vancouveru. „Patnáctistovku nevím, to se rozhodneme s Petrem. Je za týden, takže je docela dost času,“ ví česká rychlobruslařka.

Rozhovor s Martinou Sáblíkovou po stříbrném olympijském závodě

Číst článek

Dalším bodem v programu je oblíbená pětikilometrová trať. „Tam to bude těžký, ale musí s náma všichni počítat, když jdeme na start. A musím hrozně poděkovat Petrovi, protože ten mě připravil,“ nezapomíná Sáblíková na trenérův vliv.

Dnes ale o tvrdé dřině šestadvacetiletá závodnice přemýšlet nemusí. Zaslouží si jiný program. „Užiju si volno a pak budu zase trénovat. Ale užíván si to teď a tu dobu, kdy jsem jela a dojela. Ta cesta k tomu je nejkrásnější,“ má jasno Martina Sáblíková.

Nad obhajobou bronzu z patnáctisetmetrové trati vysí otazník. „Uvidíme, jak to bude vypadat rychlostně na tréninku, ale Petr říkal, že když to nepůjde, nebude mě trápit. Mohla bych bojovat o osmičku, protože ta šance tam není, ještě když tam přišly Američanky, které o pódium bojovat budou," řekla stříbrná medailistka.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme