Duchovní z Havlíčkova Brodu podle policie znásilnil ženu a zneužil nezletilou

Římskokatolický duchovní z Havlíčkova Brodu čelí obvinění kvůli mravnostním deliktům. Podle kriminalistů měl dvaapadesátiletý muž psychicky týrat a několikrát znásilnit sedmatřicetiletou ženu. Zpovídat se bude také z pohlavního zneužití třináctileté dívky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Církevní restituce (ilustrační foto)

Církevní restituce (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Duchovního z římskokatolické farnosti v Havlíčkově Brodě zadrželi policisté minulé pondělí v jeho bytě v Praze.

„Zabránili jsme tomu, aby mohl dokonat připravovaný trestný čin pohlavního zneužití,“ potvrzuje kriminalista David Spilka.

Celý případ odstartovalo oznámení sedmatřicetileté ženy. Ta uvedla, že na ni muž od léta 2012 vyvíjel psychický nátlak a že ji pak koncem loňského roku čtyřikrát znásilnil.

Duchovního pak policisté usvědčili také z další mravnostní trestné činnosti, které se měl dopustit na teprve třináctileté dívce ze Svitavska.

Hradecké biskupství postavilo muže mimo službu

Kolegové z diecéze jsou z případu znechucení a vyjadřovat se na mikrofon odmítají. Generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub případ považuje za velmi závažný.

„Celá kauza, která je nesmírně závažná a dramatická, je plně v kompetenci hradeckého biskupství, které v okamžiku, kdy tuto věc zjistilo, muže postavilo mimo službu,“ řekl Radiožurnálu Holub.

Policisté viní duchovního z trestných činů sexuálního nátlaku, znásilnění, pohlavního zneužití a zneužívání dítěte k výrobě pornografie. Pachatel je teď ve vazební věznici v Hradci Králové, hrozí mu až deset let vězení.

Martin Hromádka, Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme