Dětem na Berounsku a Benešovsku začaly jarní prázdniny, letos téměř bez sněhu

Dětem z Berounska a Benešovska začaly jarní prázdniny. Některé rodiny vyrazí na hory, jiné musí, často i kvůli finanční situaci, zůstat doma. Protože za okny je víc jaro než zima, není možné počítat s tradiční zimní zábavou. Ale i tak je možné najít dětem zajímavý program.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sáňkování

sáňkování | Foto: Jan Rosenauer

Někde bude nabídka o něco chudší než loni. Třeba oblíbený benešovský dům dětí mládeže, kde tradičně vymýšleli program pro děti, se uklízí po velkých opravách.

Berounský i hořovický dům dětí a mládeže vypravily zájemce na hory. Na příměstské tábory, kdy děti chodí za zábavou v časech školního vyučování právě do jejich kluboven, letos rezignovaly. Zájem nebyl nijak silný.

Vypravit se děti mohou také do muzea. Například Muzeum Českého Krasu nabízí od úterý do neděle rodinný program s názvem Cesta za pokladem. Ten láká na dobrodružnou výpravu i stopovací hru, kdy na konci čeká na nálezce truhla s pokladem.

Začne se v budově muzea na náměstí a odtud budou podle nalezených indicií návštěvníci pokračovat po známých památkách v blízkém okolí.

I ve Středočeském kraji se dá místy přece jen lyžovat, a to tam, kde mají umělé zasněžování. V provozu je Monínec, Chotouň u Prahy nebo Šibeniční vrch u Mnichovic.

Další alternativou jsou bazény a akvaparky. Například v hořovickém bazéně rozšířili otevírací dobu, celý týden bude otevřeno i dopoledne. Stejný nápad měli i v Benešově, veřejnosti tam nabízejí dopolední časy, které tradičně blokují plavecké školy. Rozšířený dopolední provoz mají také zimní stadiony.

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme