Druhá biatlonová medaile pro Česko. Moravec získal stříbro ve stíhacím závodu

Čeští biatlonisté vybojovali na olympijských hrách v Soči druhou medaili. Ondřej Moravec zajel druhý nejrychlejší čas ve stíhacím závodu na 12,5 kilometru. Zlato patří Francouzi Fourcadovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Ondřej Moravec získal stříbrnou medaili ve stíhacím závodě

Biatlonista Ondřej Moravec získal stříbrnou medaili ve stíhacím závodě | Zdroj: ČTK

Do stíhacího závodu vyběhlii biatlonisté podle rozestupů po sobotním sprintu, do odstupu jedné minuty odstartovalo hned třiadvacet závodníků.

Ze třetí pozice tedy vyrazil Soukup, který měl na prvního Nora Björndalena šestivteřinové manko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závěr stíhacího závodu biatlonistů v podání reportéra Českého rozhlasu Tomáše Kohouta

Při střelbě vleže vsadil Moravec na jistotu a střílel pomaleji, ale bezchybně. Bronzový medailista ze sprintu Soukup také na prvních dvou položkách vleže nezaváhal, pálil však rychleji než Moravec a v polovině závodu se průběžně posunul na stupně vítězů. Naději na další cenný kov ale pohřbil dvěma chybami při třetí střelecké položce.

Naopak Moravec potvrdil, že je střelba vestoje jeho parádní disciplínou. Po třetí položce se posunul na třetí místo a při rozhodující čtvrté střelbě měl lepší mušku a pevnější nervy než soupeři.

Stadion opustil jako druhý za lídrem Světového poháru Fourcadem a náskok sedmnácti sekund mu už s přehledem stačil.

Michal Šlesingr, který ve sprintu obsadil 31. místo, se rozhodl šetřit síly a do stíhacího závodu nenastoupil.

Biatlon:
Muži - stíhací závod 12,5 km: 1. M. Fourcade (Fr.) 33:48,6 (1 tr. okruh), 2. Moravec (ČR) -14,1 (0), 3. Beatrix (Fr.) -24,2 (1), 4. Björndalen (Nor.) -25,9 (3), 5. Usťugov (Rus.) -36,7 (1), 6. Schempp (Něm.) -39,1 (1), 7. Svendsen (Nor.) -40,2 (1), 8. Eder (Rak.) -40,3 (2), 9. Rastorgujevs (Lot.) -48,3 (1), 10. Landertinger (Rak.) -48,9 (3), ...20. Soukup -1:46,4 (4), Šlesingr (oba ČR) nestartoval.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme