Moravec vybojoval v Soči svou první velkou individuální medaili v kariéře

Česká výprava má v třetí den olympijských her už třetí medaili. Na bronz biatlonisty Jaroslava Soukupa a stříbro rychlobruslařky Martiny Sáblíkové navázal další biatlonista Ondřej Moravec. Ve stíhacím závodě doběhl i díky bezchybné střelbě druhý, a získal tak svou vytouženou první velkou individuální medaili kariéry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Ondřej Moravec získal v olympijském stíhacím závodě stříbrnou medaili

Biatlonista Ondřej Moravec získal v olympijském stíhacím závodě stříbrnou medaili | Zdroj: ČTK

„Ondra nula, pojede o placku,“ hlásil po poslední střelbě trenér Ondřej Rybář hned do vysílačky a nervózně vyhlížel, kdo za druhým Moravcem vyrazí a s jakou ztrátou.

„Po střelbě jsem věděl, že to dám. Když jsem vyjel nahoru, tak mi hned po střelnici hlásili nějakých patnáct vteřin náskok. Nevím, co by se muselo stát, abych se nechal předjet,“ nechal se slyšet Moravec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Moravec vybojoval v Soči svou první velkou individuální medaili v kariéře

Dalšímu z hrdinů českého biatlonu se přitom neběželo příliš dobře, jeho čas na trati byl ostatně až 22. nejrychlejší. „Začátek byl neuvěřitelně přepálený. Tři kola jsem to odnesl, takhle špatně jsem už dlouho nejel, ve čtvrtém a pátém už to docela šlo. Neměl jsem z toho dobrý pocit,“ popisuje zápolení ve stíhacím závodu.

Teď už má Moravec splněno, konečně získal první individuální medaili na velké akci. Na loňském domácím mistrovství světa se sice zasloužil o bronz smíšené štafety, ale v závodech jednotlivců byl nejlépe dvakrát čtvrtý.

Bronz Soukupa mě nesvazoval, tvrdí Moravec po další biatlonové medaili

Číst článek

„Je to neskutečné. Získat medaili na olympiádě je snem každého sportovce. Zatím to ani neumím popsat,“ řekl k bronzovému úspěchu. Jeho kolega a spolubydlící Jaroslav Soukup vybojoval bronz, popichování ale nehrozí. „Jarda se mě dneska ptal, jestli se vyměníme. Moc jsem mu na to neuměl odpovědět,“ smál se Moravec.

Stejně se usmíval a radoval i poté, co ve sprintu skončil jeho parťák třetí. Upřímné nadšení vyzařovalo i teď z dvacátého muže stíhačky Jaroslava Soukupa.

„Je to krásné, užíváme si to. Moc mu gratuluju. Lépe střílet nejde a po běžecké stránce to bylo také super,“ hodnotí druhý cenný kov českých biatlonistů ve třech dnech a zároveň v olympijské historii majitel toho prvního Soukup.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme