Jágr stihl v dějišti olympijských her potrénovat a rozesmát Sáblíkovou

Do dějiště olympijských her dorazily z NHL všechny hokejové hvězdy. V Soči už se rozkoukává i Jaromír Jágr, kterého velmi potěšilo, že stihl společně s ostatními posilami českého týmu trénink už v den svého příletu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jaromír Jágr při prvním společném týmu české reprezentace v Soči

Hokejista Jaromír Jágr při prvním společném týmu české reprezentace v Soči | Zdroj: ČTK

„Je lepší, když máme víc společných tréninků, únava se z těla dostane daleko rychleji. V NHL moc netrénujeme, protože hrajeme spoustu zápasů a když už je trénink, tak maximálně třicet nebo pětatřicet minut,“ těšilo po tréninku Jágra.

Ten si pochvaluje v Soči ubytování, stravu, zázemí hokejové haly, ale také velmi teplé počasí. Posily z NHL přivítalo příjemných dvacet stupňů na sluníčku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jágr stihl v dějišti olympijských her potrénovat a rozesmát Sáblíkovou

„Já tohle počasí vítám. Je to lepší, než když jde člověk na oběd a je minus dvacet. Tohle je daleko příjemnější,“ dodává.

Přesto na Jágrovi byla vidět obrovská únava, způsobená nejen tréninkem po předchozí dlouhé cestě, ale hlavně časovým posunem, která v případě útočníka New Jersey činí devět hodin.

K české hokejové reprezentaci se v Soči připojili hráči z NHL

Číst článek

„Nemůžeme jít spát, kdy chceme. Máme zápas a tréninky. Já kdybych chtěl jít spát, tak půjdu dnes,“ říká svým typickým humorem Jágr. O něm už stihl přesvědčit i rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou, kterou potkal v jídelně olympijské vesnice a vůbec stříbrnou medailistku nešetřil.

„Ptal jsem se jí, jestli pojede závod na 1500 metrů, odpověděla mi, že tam nemá moc šancí. Tak jsem jí řekl, že kdyby hokejisti byli stejní a nešli by do turnaje, kde nemají šanci, tak se mohou sebrat a odjet domů,“ usmíval se při odchodu z prvního tréninku Jágr.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme