Federace nás tlačí, abychom nehrály Fed Cup, stěžují si tenistky

České tenistky postoupily do semifinále Fed Cupu. I bez své nejlepší hráčky Petry Kvitové vyhrály ve Španělské Seville 3:2 na zápasy, když překonaly zřejmě nejtěžší podmínky, se kterými se kdy v týmové soutěži setkaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky Andra Hlaváčková, Klára Zakopalová, Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová při Fed Cupu ve Španělsku

České tenistky Andra Hlaváčková, Klára Zakopalová, Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová při Fed Cupu ve Španělsku | Zdroj: ČTK

V neděli, když už druhý den skoro bez přestávky pršelo, toho měly tenistky tak akorát. A stačilo jen velmi málo, aby výprava Sevillu předčasně opustila. Demonstrativně, kvůli tomu, že Mezinárodní tenisová federace toto důležité utkání na jihu Španělska na začátku února povolila.

„Byl milimetr od toho, že jsme se sebrali a odjeli, protože tohle nemá obdoby, v čem ITF povolila hrát. V místě, kde není hala, světla,“ přiznává Klára Zakopalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

S tenistkami a kapitánem týmu Petrem Pálou mluvil v Seville Jaroslav Plašil

I ze strachu z postihu pro celý český tenis nakonec hráčky i s doprovodem zůstaly o den déle. Dokonce si ze svého spolufinancovaly náhradní letadlo, protože to původní bylo objednané na nedělní večer. Vše, aby dorazily včas do Kataru, kde musely nastoupit, aby se vyhnuly tučné pokutě.

„Je hrozně těžké bojovat za tým a ještě bojovat s podmínkami, které před nás postaví, to je likvidační. Jsem spíš zklamaná, protože Fed Cup hrajeme všechny strašně rády a ITF nás víceméně tlačí, abychom ho nehrály, když se k nám takhle chovají,“ mrzí Lucii Šafářovou.

Ta, stejně jako Klára Zakopalová, kvůli nutnému odletu nezažila postupovou radost přímo na kurtu.

Fed Cup: České tenistky vyhrály ve Španělsku a postoupily do semifinále

Číst článek

„Jsem spokojený a šťastný hlavně za holky, protože to bylo opravdu těžký a nepříjemný rozhodnutí. Ukázaly velký srdce a pak řekly, že to tady prostě nenecháme a musíme vyhrát, i když jim hrozí pády na žebříčku a pokuty,“ těšilo kapitána Petra Pálu.

Rozpaky z organizace ale zůstávají. „Když chce hráč reprezentovat i hrát turnaje, tak by se neměl dostat do takové pozice, kdy se má rozhodovat, jestli odletět z Fed Cupu, nebo neodletět,“ myslí si Pála, který teď bude mít příjemnější starosti. Italky totiž v dubnu přivítá v Česku.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme