Muž, který na Krnovsku zabil rodiče své bývalé dívky, půjde do vězení na 30 let

Kvůli rozchodu s jejich dcerou a dluhům, které vůči nim měl, ubodal Radek Větrák manžele z Města Albrechtice na Krnovsku. Krajský soud v Ostravě ho dnes poslal za mříže na 30 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Násilí (ilustrační foto)

Násilí (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

"Soud vyhodnotil důkazní situaci velice citlivě a vynesl spravedlivý rozsudek," zhodnotil výrok soudce žalobce Vít Legerský.

„Útok obžalovaného byl zjevně likvidační, protože se ho dopustil mnohočetnými zásahy velkým jednobřitým nástrojem. Poškozeným nedal jakoukoli šanci,“ doplnil žalobce.

Zavraždění manželé byli úspěšní podnikatelé. Vlastnili prosperující firmu na výrobu dřevoobráběcích strojů. Podle obžaloby Radek Větrák dobře znal jejich zvyky.

Výjimečný trest za vraždu
Odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest hrozí pachateli vraždy v případě, že zavraždí více než jednu osobu, těhotnou ženu, dítě mladší 15 let, úřední osobu při výkonu její pravomoci, svědka u soudu, zdravotnického pracovníka při výkonu povolání nebo záchraně zdraví nebo osobu pro příslušnost k rase, národnosti, politickému smýšlení nebo vyznání. Stejný trest hrozí recidivistům a lidem, kteří vraždili zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem či ze zjištných důvodů.
Zdroj: Trestní zákoník

Odpoledne 10. března loňského roku vnikl do jejich domu a čekal na ně. Domů se nejprve vrátila žena. Podle zajištěných stop na ni vrah zaútočil nožem ve sklepě. Čepel zasáhla i srdce a žena za několik minut zemřela.

Pak počkal na příchod otce bývalé přítelkyně. Na něj podle obžaloby zaútočil v přízemí domu. I jemu způsobil zranění srdce, kterému na místě podlehl. Ženu odtáhl pod schodiště, mrtvého muže dal do postele a přikryl.

V domě pak utřel stopy od krve, ukradl cennosti a peníze. Sebral i klíče od auta, kterým odjel do Prahy. Za část ukradených peněz tam koupil oblečení a mobilní telefon.

Vyhledal dokonce bývalou partnerku a dceru obětí. "Dožadoval se vysvětlení, proč jej vykázala ze svého bytu. Přespal u ní," popsal žalobce. Následující den se přes Ostravu vrátil do Města Albrechtice. Tam jej policie také zadržela.

ČTK, Petra Štrymplová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme