Biatlonistka Soukalová vybojovala po skvělé jízdě ve stíhacím závodě 4. místo

Skvělý výkon Garbriele Soukalové ve stíhacím závodě na medaili nestačil. Česká biatlonistka předvedla třetí nejrychlejší běžecký čas a až do poslední položky i stoprocentní střelbu. Po jedné chybě nakonec do cíle dorazila čtvrtá a na medaili ztratila 5,6 vteřiny. Olympijské zlato patří Bělorusce Darje Domračevové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Garbriela Soukalová doběhla ve stíhacím závodě čtvrtá

Biatlonistka Garbriela Soukalová doběhla ve stíhacím závodě čtvrtá | Zdroj: ČTK

Dvě největší medailové favoritky české výpravy do stíhacího závodu vybíhaly s vědomím, že od prvních metrů budou muset ukrajovat z náskoku soupeřek.

Nejrychlejší Češka nedělního sprintu Veronika Vítková startovala se ztrátou 44 vteřin na první Slovenku Anastasii Kuzminovou, její reprezentační kolegyně Gabriela Soukalová se na trať dostala jako devětadvacátá s mankem 71 vteřin.

Po první střelbě se pořadí na prvních příčkách neměnilo. Favoritky Kuzminová, Viljuchinová, Domračevová i Semerenková střílely čistě. Hůře se naopak dařilo Veronice Vítkové, která jednou chybovala a kontakt na nejlepší ženy průběžného pořadí začala ztrácet.

Rychlobruslařka Erbanová skončila v závodě na 500 metrů desátá

Číst článek

Lépe si vedla Gabriela Soukalová. Česká biatlonistka nastřílela čistě a ve famózním výkonu pokračovala i dále. Stoprocentní v souboji s terči byla i na dalších dvou střeleckých stanovištích a posunula se do pětičlenné skupiny usilující o medaili.

Darja Domračevová behěm střelby v leže | Foto: ČTK

Na závěrečnou střeleckou položku dorazila jako první Darja Domračevová a po jednom trestném kole mohla uhánět za svojí první zlatou olympijskou medailí.

Soukalová po jedné střele mimo opouštěla jako čtvrtá společně s Norkou Bergerovou. V poslední části závodu se na Češce ale projevil úbytek sil, který si vybral její rychlý začátek, a na své soupeřky v závěrečných metrech ztratila.

Pro stříbro si v dramatickém finiši dosprintovala Tora Bergerová, z třetího místo se radovala Slovinka Teja Gregorinová.

Veronika Vítková se z šestnácté pozice po nedělní disciplíně propadla o pět míst, Eva Puskarčíková dojela na 42. pozici, Jitka Landová na dvaapadesáté.

XXII. zimní olympijské hry v Soči:

Ženy - stíhací závod (10 km):
1. Domračevová (Běl.) 29:30,7 (1 tr. okruh), 2. Bergerová (Nor.) -37,6 (1), 3. Gregorinová (Slovin.) -42,0 (1), 4. Soukalová (ČR) -47,6 (1), 5. Valj Semerenková (Ukr.) -52,9 (1), 6. Kuzminová (SR) -58,4 (2), 7. Viluchinová (Rus.) -1:02,2 (1), 8. Oberhoferová (It.) -1:07,1 (1), 9. Flatlandová (Nor.) -1:09,5 (0), 10. Vita Semerenková (Ukr.) -1:09,6 (2), ...21. Vítková -2:12,2 (2), 42. Puskarčíková -4:28,3 (2), 52. Landová (všechny ČR) -6:06,9 (5).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme