Zástupci KLDR a Jižní Koreje jednají o plánovaném setkání rozdělených korejských rodin

Představitelé Severní a Jižní Koreje se sešli v pohraničí na důležité schůzce. Jednat by na ní měli o plánovaném setkání rozdělených korejských rodin nebo o jihokorejských vojenských cvičeních s Američany. Právě kvůli těm by ale Pchjongjang mohl opět odvolat plánované setkání rodin, jak to už udělal například loni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velvyslanec KLDR při OSN So Se-pchjong

Velvyslanec KLDR při OSN So Se-pchjong | Zdroj: Reuters

"Organizovat setkání rozdělených korejských rodin v době, kdy hrozí, že budou použity jaderné zbraně, je opravdu nemožné, " řekl před jednáním v pohraniční oblasti Pchanmundžom severokorejský velvyslanec při OSN.

Jak naznačuje, plánované setkání rodin rozdělených válkou by Pchjongjang mohl zrušit, pokud bude Soul trvat na každoročním vojenském cvičení pořádaném s Američany. Vybraní příbuzní, které rozdělila korejská válka, by se tak 20. února nemuseli setkat.

Setkávání rodin přislíbil Pchjongjang obnovit loni, a to po tříleté pauze. Analytici pak poukazují na to, že KLDR v posledních měsících učinila několik smířlivých gest, která dělá proto, že potřebuje přilákat do zbídačené země zahraniční investice a získat další humanitární pomoc.

Korejská válka | Foto: ČTK

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme