Medaili Soukalové zkazila osudná chyba na střelnici, věděli to i trenéři u trati

Stejně jako fanoušci, tak i realizační tým českých biatlonistů prožíval úterní stíhací jízdy Gabriely Soukalové, která skončila těsně pod stupni vítězů. Chyba na poslední střelbě mrzela i trenéra Ondřeje Rybáře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová se z 29. místa po startu téměř dostala na stupně vítězů

Gabriela Soukalová se z 29. místa po startu téměř dostala na stupně vítězů | Zdroj: ČTK

Dlouho to vypadalo velmi vesele. Ještě po třetí střelecké položce, první vestoje „Gabča nula. A Gábina je po střelnici pátá. Ztráta 47 vteřin, na třetí Toru tři vteřiny,“ hlásil trenér Ondřej Rybář do vysílačky všem ostatním.

A ve smečce biatlonistek honících se po trati vše gradovalo k parádnímu závěrečnému souboji. Domračevová sice byla vpředu, ale zbytek spustil palbu na poslední položce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Kohout zachytil komunikaci trenérů během stíhacího závodu biatlonistek

A netrefoval. Bohužel včetně Gabriely Soukalové. „Gabča jedna. To je velká škoda, protože jsou kolem ní dvě a to je ohromná škoda,“ litoval předposlední rány vedle trenér Ondřej Rybář.

A jak se ukázalo později, byla to skutečně klíčová minela. I když se Gabriela Soukalová snažila dostihnout třetí v pořadí Slovinku Gregorinou do polední možné chvíle. Až do závěrečného pidistoupání před cílovou rovinkou.

„Věděla jsem, že když mi ujedou do toho posledního kopečku, tak už to nemám šanci dojet, tam se lámal chleba,“ věděla po závodě česká biatlonistka.

Čtvrté místo jako zklamání neberu, tvrdí po napínavé stíhačce Soukalová

Číst článek

„Jede výborně ten finiš, ale ta rovinka je krátká,“ uvědomil si Ondřej Rybář přímo při závodě.

Celkově čtvrté Gabriele Soukalové ale tato pozice nevadila, naopak ji povzbudila. „Dodalo mi to další síly a hlavně chuť do těch závodů,“ těší se Soukalová na příští starty.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme