Hokejistům drželi palce i fanoušci na pražské Letné. Příště přijdou znovu

Čeští hokejisté prohráli svůj první zápas na zimní olympiádě v Soči. Nestačili na Švédy. Fanoušci, kteří jim fandili v Olympijském parku na pražské Letné, ovšem reprezentaci věří dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soči park 2014, Letná

Soči park 2014, Letná | Foto: Filip Jandourek

Tu pravou hokejovou atmosféru si mohli návštěvníci Olympijského parku užít ještě před zápasem české reprezentace. Utkali se tu žáci z klubu Predátoři Česká Lípa a malí slávisté, do hry šly oba týmy naplno.

Českolipští nakonec vyhráli 13:4 a trenér Roman Janata nešetřil chválou, za skvělý výkon dostane malí hokejisté prý velký dort.

Přehrát

00:00 / 00:00

První zápas českých hokejistů sledovala v Olympijském parku na pražské Letné i redaktorka Eva Rajlichová

„Baví je dávat góly a pak se dá na hokej dívat. Baví to všechny – rodiče i děti. Má to vzestupnou tendenci. Když můžou kluci předvést, co se naučili, tak je to nádhera,“ podotýká Janata s tím, že každý, kdo bude pracovat, plnit úkoly trenérů a dá tomu i něco navíc, má šanci se dostat navrchol.

Fanoušci týmu věří

Povzbudit český hokejový tým přišly na Letnou stovky příznivců. „Letos máme aspoň na zlatou,“ říká jeden z nich.

I když byl optimismus fanoušků nakažlivý, českému týmu se zpočátku příliš nevedlo. Od Švédů inkasovali čtyři góly, to byl na nervy fanoušků u velkoplošné obrazovky nápor. Ale nakonec se dočkali.

Víra v hráčské schopnosti českého týmu, a Jaromíra Jágra zvlášť, se po dvou gólech zvýšila. „Už to asi neotočíme, ale budeme se snažit ještě něco ukázat,“ věří další z fanoušků.

„Myslím si, že Lojza ví nejlíp koho nasadit, a koho ne. A že si chystá velké koně až do toho pravého souboje,“ tvrdí jeden z diváků.

Jágr na dresech

Ostatně právě dresy s číslem 68 a jménem Jágr si nechávají lidé v jednom ze stánků Olympijského parku vytisknout nejčastěji.

„Stoprocentně převažuje Jarda Jágr,“ potvrzuje obsluhující Marek Náhlovský. Denně vyrobí tak tři, čtyři dresy. „Dva, tři na dres a další na trička,“ dodává.

České hokejisty čeká v pátek zápas s Lotyšskem, fanoušci slibují, že je přijdou na Letnou opět podpořit.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme