Liberecká policie dopadla výrobce pervitinu, drogu vařil ve velkém

Liberečtí kriminalisté zadrželi 48letého muže, který vyráběl z polského léku ve velkém množství pervitin. Zásahová jednotka ho zatkla v jeho bytě v libereckých Ruprechticích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Varna pervitinu

Varna pervitinu | Foto: Policie ČR

Policisté na případu Valdemar pracovali zhruba půl roku. Jak upřesnil komisař,který kauzu vyšetřuje, na počátku pomohla kriminalistům i veřejnost.

„Tento muž bydlel v paneláku, kde byl cítit velký zápach chemikálií. V panelovém domě měl velkou varnu a na jeden var dokázal navařit i necelý kilogram pervitinu,“ uvedl policejní komisař.

Při zadržení měl muž u sebe půl kilogramu pervitinu, jehož prodejem mohl získat až 750 tisíc korun. Takové množství zajištěné drogy je podle kriminalistů neobvyklé, zpravidla se jedná o gramy.

Zatčený výrobce pervitinu je sám na drogách závislý už více než dvacet let. Za výrobu a distribuci drog mu hrozí až 10 let vězení. V souvislosti s drogami byl muž trestán už v minulosti, na svobodě je od září 2010.

Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme