Strážníci v Jindřichově Hradci se chtějí letos zaměřit zejména na vandaly

Především na vandalství a na rušení nočního klidu se letos zaměří strážníci v Jindřichově Hradci. Jako hlavní prioritu jim to určili radní města.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřichův Hradec, kam se Smetanovi přestěhovali z Litomyšle

Jindřichův Hradec, kam se Smetanovi přestěhovali z Litomyšle | Foto: licence Creative Commons Attribution 3.0 Unported, Martin Šanda

Strážníci radě předali zprávu za rok 2013. Problémy, které museli loni řešit, byly podle ní podobné jako o rok dříve – vysypané odpadkové koše, popelnice nebo kontejnery, poničené lavičky či poškozená závora na centrálním parkovišti Jitřenka.

„Vandalismus, to je samozřejmě priorita číslo jedna,“ popsal velitel jindřichohradeckých strážníků Luboš Müller. Podle něj však městští policisté sami většinu vandalů nedohledají, proto by jim měli pomoci i jindřichohradečtí obyvatelé.

Kromě vandalství se policisté zaměřují i na dodržování obecně závazných vyhlášek. „Které se vztahují třeba ke konzumaci alkoholu na veřejném prostranství, volnému pobíhání psů nebo neoprávněnému výlepu plakátů po městě,“ dodal Müller.

Městským strážníkům by v práci mohly pomoci i nové kamery rozmístěné po městě. Radnice už požádala o dotaci na jejich koupi. Vrchní strážník Müller se však obává, že město dotaci kvůli poměrně nízké kriminalitě nezíská.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme