Zloděje v Černé na Velkomeziříčsku chytili přímo při činu. Díky prodavačce

Odvážná prodavačka překazila v Černé na Velkomeziříčsku řádění zloděje. S pomocí sousedky, která uprostřed noci zaslechla třesk vysypaného skla z obchodu potravin, navedla policisty rovnou k pachateli. Ten byl pak zatčen přímo při činu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V této prodejně byl lupič chycen

V této prodejně byl lupič chycen | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

„Za hodně vděčím sousedce, která neváhala a nebála se v důsledku toho, že bude muset chodit po výsleších a šla do toho. Strašně moc si jí za to vážím,“ říká prodavačka Jana.

Sousedka jí toho dne ve čtvrt na dvanáct večer zavolala, že slyšela vysypání skla, a na popud paní Jany zavolaly policisty. Prodavačka ihned sedla do auta a jedla do prodejny. Policisty potkala na cestě, navedla je, kde zloděj je, a jeho zatčení už pak bylo snadné. Muž se vzdal.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Černé natáčela reportérka Hana Mikulincová

„Při tom si mě prohlížel a řekl, že tady ještě neskončil,“ popisuje žena, která má od té doby strach a v kapse pořád nosí pepřový sprej.

Chycením zloděje, kterému hrozí až tři roky vězení, žije celá vesnice. Policisté z Velkého Meziříčí už letos vyjížděli k pěti vyloupeným prodejnám v okolí. Například do obce Záblatí nebo Velká Voda.

Pachatele chytili i nedávno při krádeži kovového materiálu ve Velkém Meziříčí. „19letý mladík přelezl plot areálu a materiál odcizil, poté ho podával přes plot svému nezletilému kamarádovi. Mladší z pachatelů materiál schovával u blízké plynové stanice,“ popisuje za policisty Martin Dušek.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme