Láska za každou cenu. Pro její 'zamknutí' stačí milencům v Ostravě i lávka k nádraží

Lávka spojující autobusové nádraží s obchodním centrem asi není nejromantičtější místo na světě. Přesto se tam už více než 360 párů rozhodlo zpečetit svou lásku uzamčením visacího zámku. Vedení města to toleruje, na rozdíl o zámků na věži radnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zámky zamilovaných na Kampě

Zámky zamilovaných na Kampě | Foto: Simona Bartošová

Visací zámky se jmény milenců zdobí čím dál více měst. Podle tradice se zamykají na mostech přes řeku, aby odhozený klíč ve vodě už nikdo nenašel.

Milenci z Ostravy mají ale jiný vkus. Jejich most totiž vede přes koleje a frekventovanou silniční tepnu. „Mně to moc romantické nepřijde. Je otázka, jestli je v Ostravě nějaké jiné romantické místo,“ říká Hanka, která přes lávku přechází.

Přehrát

00:00 / 00:00

O ostravské variantě tradice "zámků zamilovaných" natáčela reportérka Kateřina Daňková

Andrea a Jarda se ale přesto rozhodli pověsit svůj „zámek lásky“ právě tady. „Poradila mi to kamarádka, protože si ho sem také dávala,“ vysvětluje Andrea.

Zámečky se ale ve slezské metropoli objevují i jinde. K nelibosti vedení města také na radniční věži.

V současné době tam visí jediný zámek. „Bylo toho více, ale nesetkalo se to s dobrým ohlasem radnice,“ vysvětluje průvodce Jakub Otto. Prý byly obavy o výkyvy věže pod novou zátěží.

Milenci z ostravské lávky se o své zámky bát nemusí. Na rozdíl od světových metropolí je zatím místní radnice neplánuje odstranit.

Zámky lásky na mostě v Paříži | Foto: Jan Rosenauer

Kateřina Daňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme