Útok biatlonistek zkazily poslední střelby. Soukalová je 4., Vítková 6.

České biatlonistky přišly o další možnost získat medaili na olympijských hrách. Ještě před poslední střelbou obě usilovaly o cenný kov, při poslední návštěvě střelnice ale obě chybovaly a skončily pod stupni vítězů. Gabriela Soukalová doběhla čtvrtá, Veronika Vítková šestá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová ve vytrvalostním závodě dlouho útočila na medaili, nakonec skončila čtvrtá

Gabriela Soukalová ve vytrvalostním závodě dlouho útočila na medaili, nakonec skončila čtvrtá | Zdroj: Reuters

Na první střelecké položce Vítková ani Soukalová nechybovaly. Gabriela Soukalová byla po první střelbě druhá, o pouhou půlvteřinu za Kuzminovou, Vítková na sedmém místě ztrácela 17 sekund. Při druhé střelbě ale Soukalová jednou minula, což ji odsunulo na dvanácté místo. Bezchybná Vítková ale celý závod vedla.

Na třetí střelbě opět ani jedna ze dvou Češek v první desítce nechybovala. Veronika Vítková byla v průběžné pořadí druhá, Soukalová čtvrtá. Vedla skvěle běžící Běloruska Domračevová.

Vše rozhodla poslední střelecká položka. V ní ale obě české favoritky zaváhaly. Po jedné chybě byla Gabriela Soukalová čtvrtá se ztrátou 1 minuty a 46 sekund, Vítková pátá s osmivteřinovým odstupem.

Těsně pod stupni vítězů dojely Češky i do cíle. S výrazným náskokem zvítězila Darja Domračevová, která jednu chybu na střelnici kompenzovala skvělým během a zvítězila s více než minutovým náskokem na Švýcarku Selinu Gasparinovou. Třetí je další Běloruska Skardinová.

Gabriela Soukalová si tak při svém třetím vystoupení připsala podruhé nepopulární čtvrté místo. Veronika Vítková skončila šestá. Mezi Češky se vklínila Francouzka Anais Bescondová.

Třetí česká reprezentantka v cíli, Eva Puskarčíková, chybovala v celém závodě pouze jednou a umístila se na začátku třetí desítky. Jitka Landová chybovala šestkrát.

XXII. zimní olympijské hry i:
Biatlon:
Ženy - vytrvalostní závod 15 km: 1. Domračevová (Běl.) 43:19,6 (1 tr. minuta), 2. S. Gasparinová (Švýc.) -1:15,7 (0), 3. Skardinová (Běl.) -1:38,2 (0), 4. Soukalová (ČR) -1:57,5 (2), 5. Bescondová (Fr.) -2:14,4 (2), 6. Vítková (ČR) -2:26,4 (1), 7. Džymová -2:30,3 (1), 8. Pidhrušná (obě Ukr.) -2:39,9 (1), 9. Mäkäräinenová (Fin.) -2:42,9 (3), 10. Palková (Pol.) -3:07,7 (0), ...22. Puskarčíková -4:15,0 (1), 60. Landová (obě ČR) -8:46,1 (6).

Biatlon - grafický profil sportovní disciplíny | Foto: ČTK

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme