Pro Gabrielu Soukalovou je 4. místo úspěchem. Nechce na sebe tlačit

Biatlonistka Gabriela Soukalová skončila na olympijských hrách v Soči podruhé těsně pod stupni vítězů. Dvě čtvrtá místa ale považuje za úspěch a po zmatcích na trati ji povzbuzovala kolegyně Eva Puskarčíková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová dojela ve vytrvalostím závodě v Soči na čtvrtém místě

Gabriela Soukalová dojela ve vytrvalostím závodě v Soči na čtvrtém místě | Zdroj: ČTK

Gabrielo, gratuluji k výbornému čtvrtému místu. Ovšem druhý závod po sobě jste si prostřílela medaili na poslední položce. To je k vzteku.

Já nevím, jestli je to k vzteku. Hodně lidí si myslí, že si vždycky dělám legraci, tak já jsem jela s očekáváním, že bych chtěla být do desátého místa a dvakrát se mi povedlo být do pátého, takže bych to viděla jako úspěch. Myslím si, že tady strašně moc rozhoduje psychická odolnost a já si myslím, že jsem se nechala rozhodit.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Gabrielou Soukalovou mluvil po vytrvalostním závodě Jan Suchan

Čím jste se nechala rozhodit?

Možná jsem přepálila tempo na prvním kole a ve druhém kole, jak jsem byla v tranzu, jsem si myslela, že jedu třetí kolo, a pak jsem si uvědomila, že jedu ještě o jedno kolo míň, takže mně na kopci totálně došlo. Bylo to docela nepříjemné zjištění.

Co vám blesklo hlavou, když jste pokazila tu jednu ránu na čtvrté střelbě?

Říkala jsem si „Kéž by to byla jenom jedna.“ Bála jsem se, že udělám chyb na poslední položce ještě víc.

Byl tam prostor v závěrečném kole zrychlit a zkusit zabojovat? Nebo už se to nedalo?

Pravdou je, že před tím posledním kopcem, který je zhruba v polovině trati, jsem se snažila jet, co to šlo, ale člověk tam měl tak strašně málo sil, že to už by tam přede mnou musel jet někdo hodně silný, abych před sebou někoho viděla a mohla se dotahovat. Jak jsem tam nikoho neviděla, tak jediný, kdo mě tam podpořil, byla Eva Puskarčíková, která mi vyrazila dech tím, že mě povzbuzovala při svém závodě, což mě totálně dostalo.

Útok biatlonistek zkazily poslední střelby. Soukalová je 4., Vítková 6.

Číst článek

Vždy tvrdíte, že od sebe nemáte žádná očekávání, ale neříkejte, že si člověk neuvědomí, že oba dva vytrvalostní závody v této sezoně vyhrál?

To si uvědomí, ale já jsem to brala tak, že tohle je úplně jiná liga než někde na Svěťáku. Sice je to stejný druh závodu, ale už tím, že si člověk řekne, že je to olympiáda, která je jednou za čtyři roky, snaží se pro to asi udělat moc, a když člověk moc chce, tak je to docela špatné.

Spousta fanoušků od vás očekává medaili. Věříte, že se to podaří, nebo podaří se o ní zas zabojovat v posledním individuálním závodě s hromadným startem?

Já si myslím, že když budu vědět, že je to poslední individuální závod se čtyřma střelbama, tak to bude ještě náročnější. Když si budu říkat, že je to poslední šance, že tam už žádná šance nebude.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme