Veroniku Vítkovou minela mrzí. V posledním závodě chce střílet bezchybně

Veronika Vítková získala na olympijských hrách v Soči své nejlepší umístění. V individuálním závodě skončila šestá a do poslední střelby útočila na cenný kov. O ten jí připravila střelecká chyba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veroniku Vítkovou obrala o medaili chyba na poslední střelecké položce

Veroniku Vítkovou obrala o medaili chyba na poslední střelecké položce | Zdroj: ČTK

„Tušila jsem, že jedu hodně vepředu. Měla jsem informace, že jsem sice trošku ztrácela, ale nebylo to tak strašný jako v těch předchozích závodech. Bohužel jsem se nevyvarovala jedný chyby, která mě mrzí, ale je to tak,“ řekla Českému rozhlasu Veronika Vítková

Cesta k úspěchu v posledním závodě je podle Vítkové jasná. „Můžu jen doufat ve čtyři nuly v závodě s hromadným startem,“ uvědomila si biatlonistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Veronikou Vítkovou mluvil Jan Suchan

O medaili na trati biatlonistka nepřemýšlela. „V tu chvíli mě to vůbec nenapadlo, soustředila jsem se jenom na tu střelbu, snažila jsem se hlídat rány. Udělala jsem jednu chybičku, ale stalo se,“ nechtěla víc přemýšlet šestá žena individuálního závodu.

Umístění na šestém místě jí zvedlo sebevědomí. „Top ten byl takový můj cíl tady na olympiádě. Třetím závodem se mi to podařilo, takže jsem spokojená,“ těšilo Vítkovou naplnění jejích představ.

Biatlonistce pomohla i relaxace v podobě návštěvy hokejového utkání. „Možná, že to bude tím, že jsem se trošku odreagovala a povedlo se,“ uzavřela spokojená Veronika Vítková.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme