Hokejisté hráli po obdrženém gólu oslabení, rozhodčí ale měli pravdu

Čeští hokejisté dostali od Lotyšů zvláštní gól. Vracel se kvůli němu čas, ale vyloučení Hanzala platilo. Přestože hráči i trenéři protestovali, museli se podřídit verdiktu rozhodčího, který se podle pravidel nemýlil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik nechápal rozhodnutí rozhodčního v zápase s Lotyšskem, ten měl ale pravdu

Alois Hadamczik nechápal rozhodnutí rozhodčního v zápase s Lotyšskem, ten měl ale pravdu | Zdroj: Reuters

Běžela 13. minuta zápasu a čeští hokejisté hráli při vedení 1:0 v oslabení. Lotyšský útočník Sprukts vypálil po kombinaci na Pavelcovi branku, kotouč se bez povšimnutí rozhodčích i hráčů odrazil od kamery v brance a hra pokračovala.

Než došlo k přerušení hry, uběhla další minuta. Během té doby měl obrovskou šanci Tomáš Plekanec, Martin Hanzal se vrátil z trestné lavice na led a dopustil se faulu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na vyrovnávací gól Lotyšů se zaměřil Petr Kadeřábek

Ve chvíli, kdy šli rozhodčí k časoměřičům oznámit Hanzalův další trest, upozornil je rozhodčí u videa na to, že Lotyši dali gól. Americký hlavní rozhodčí Tim Peel si s kolegou popovídal po telefonu, gól uznal, čas vrátil do okamžiku, kdy padla Lotyšká branka.

Hanzala ale rozhodčí na trestné lavici nechal. „Nám ani nevadilo, že uznali gól. Když ten gól byl, tak musí platit. Spíš nás zarazilo to, že čas se posouval zpátky a faul, které se stal v té době byl uznán a my jsme byli vyloučení,“ popisoval pocity mužstva trenér Alois Hadmczik.

„Ale rozhodčí měli pravdu. Ono to tak v předpisech je,“ uznal český trenér, „kdyby Plekanec gól dal, v tu dobu, jak ujel, tak by to neplatilo, ale bohužel to vyloučení platilo, je to takové absurdní, ale je to tak,“ říká trenér Alois Hadamczik.

Zápas byl pro české hokejisty náročný. Pochvalují si, že ho zvládli

Číst článek

Češi prostřednictvím svého kapitána u rozhodčích protestovali, ale pak museli přijmout jich verdikt.

„My jsme věděli, že to je gól, ale často se to nestává. Ani já jsem nevěděl, že jsou takový pravidla. Myslel jsem, že když se udělá faul, tak se nepočítá. Je to asi nejhorší situace, co může nastat. Dostat gól a ještě se počítá vyloučení,“ kroutil po utkání hlavou Jaromír Jágr.

Ten ale na ledě odpověděl tím nejlepším možným způsobem, když v závěru první části svým druhým gólem na turnaji vrátil vedení znovu na českou stranu.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme