Hledá se nový Verner, značka spěchá. Český krasobruslař se v Soči rozloučil s kariérou

Zřejmě až budoucnost docení páteční výsledky obou českých krasobruslařů na olympijských hrách. Michal Březina skončil v Soči desátý a Tomáš Verner byl hned za ním. Společně se přitom proti sobě tito dlouholetí kamarádi i soupeři postavili naposledy. A nad osudem českého krasobruslení tak vyvstal malý otazník.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner se po posledním závodě v kariéře usmíval

Tomáš Verner se po posledním závodě v kariéře usmíval | Zdroj: ČTK

27letého Tomáše Vernera přijalo publikum v olympijské hale Iceberg hodně vřele. Známý showman dopředu avizoval, že olympijský závod je jeho posledním v kariéře. Zahájení na hudbu Astora Piazzolly mu ale moc nevyšlo, už u úvodního čtverného toeloopu přišel pád a v hale to jen zašumělo.

Kolikrát se mu už stalo, že se po úvodním nezdaru doslova sesypal, tentokrát to byl ale zcela jiný Tomáš Verner. Zkušený, klidný, soustředěný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Verner se na olympijském ledě v Soči rozloučil s krasobruslařskou kariérou

"Nebyl to průšvih, na poslední jízdu kariéry to je dobrý odchod. Mířil jsem výše, ale nedoskočil jsem tam, tak to ve sportu chodí. Byla to skvělá cesta a stála za to," hodnotil nejen svůj nejlepší olympijský výsledek, ale i celou kariéru Verner.

Po jeho odchodu zůstává v českém krasobruslení velká díra a všechna tíha odpovědnosti za výsledky padá nyní na bedra Michala Březiny. "Je mi celkem jedno, jestli budu jediný, nebo ne. Budu si jezdit to svoje, dokud to půjde."

Tomáš Verner končí po patnácti letech, v nadsázce přemýšlí o curlingu

Číst článek

Jenže zemi, ve které o olympijské kovy bojovaly takové hvězdy jako Ondrej Nepela nebo Petr Barna, to už jedno být nemůže. Adekvátní náhrada totiž za Vernera zatím neexistuje.

"Kluci se musí snažit. Mají na to všichni, akorát musí načerpat inspiraci a vlétnout do toho tak jako my s Tomášem," nabádá k odvaze mladou generaci Březina. Pomyslné krasobruslařské dveře k úspěchu totiž v Soči Tomáš Verner zavřel, kliku pro ostatní ale rozhodně neztratily.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme