Škola v Babí na Náchodsku se proměnila v olympijský dům, dění v Soči se děti věnují i při výuce

Základní škola v Babí na Náchodsku se změnila na olympijský dům. Ve třídách i na chodbách je výzdoba zaměřená na hry v Soči. Dění na olympiádě se děti věnují i při samotné výuce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká vlajka

Česká vlajka | Foto: Miroslav Panuška

„Rodina Matoušova se chystala na olympijské hry do Soči. Vstupné pro dospělého je 1490 korun a pro děti polovic,“ učitelka Blanka Naimanová právě čte zadání matematického úkolu, který se týká olympiády.

Výuka je v místní základní škole v těchto dnech úplně jiná, děti mají řehtačky nebo bubínky a vyrobily si třeba i čelenky se jmény oblíbených českých sportovců. Vyučování je teď pro ně mnohem zábavnější.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do školy v Babí na Náchodsku se vypravil Václav Plecháček

„Děti dělají úlohy s větší radostí a baví je to,“ říká Blanka Naimanová a její kolegyně Dana Čejchanová souhlasně pokyvuje hlavou. Sama je oblečená v dresu a na tváři má namalovanou českou vlajku. Stojí u dveří s nápisem Olympijské zpravodajství.

„To je třída nejstarších dětí, každý den je určená dvojice, která nám musí podat zprávy o tom, co se minulý den událo. Zajímavosti, výsledky, umístění našich sportovců a vše, co souvisí s olympiádou.“

Jako v samotném dějišti her to vypadá i na chodbách základní školy. Visí tam portréty českých sportovců, rozpisy jejich startů při hrách v Soči a dokonce i několik grafů, které děti samy připravily. Z nich je možné vyčíst řadu zajímavých údajů.

"Mapují naši českou účast na zimních olympijských hrách, kolik sportovců se v kterém roce zúčastnilo. Tamhle máme medaile, kolik jsme jich přivezli,“ vysvětluje Dana Čejchanová, zatímco děti právě fandí českým hokejistům při zápase s Lotyšskem.

Nejoblíbenějším hráčem je samozřejmě Jaromír Jágr, ale fandit se děti naučily i ostatním sportovcům.

Netradiční bude výuka v základní škole v Babí u Náchoda až do konce olympiády a je možné, že podobné to bude i při nějaké příští významné světové akci.

Václav Plecháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme