Rychlobruslařka Novotná své maximum nevylepšila, v Soči jí nepřál los

Už na čtvrté olympiádě startuje rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná. Právě v Soči ale závodnice z Benátek nad Jizerou zažila asi největší zklamání. V závodě na 1500 metrů nepostoupila z rozjížďky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Novotná nepostoupila v olympijském závodě na 1500 metrů ani z rozjížďky

Kateřina Novotná nepostoupila v olympijském závodě na 1500 metrů ani z rozjížďky | Zdroj: ČTK

Novotná přípravě na další olympijský start podřídila maximum. Přála si zúročit zkušenosti z předchozích tří startů. Jenže vylepšení dosavadního maxima šesté příčky z her v Turíně se nedočkala. Naopak v rozjížďce všem soupeřkám koukala na záda.

„Měla jsem jednu z těžších jízd, ale na to se nedá vymlouvat, los je los. Je to škoda, nedokázala jsem se dopředu dostat,“ tvrdí Novotná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rychlobruslařka Novotná zažila v Soči asi největší zklamání

Soupeřky devětadvacetileté závodnici ujely šest kol před koncem. Jakákoli ztráta se pak už jen velmi těžko dotahuje. „Když jsem se chystala předjet Kanaďanku, tak mi do dráhy vjela Japonka,“ popisuje jednu z pasáží závodu Novotná.

Časomíra se pří jízdě evropské šampionky ve víceboji z roku 2010 zastavila na čase 2, 27 celých a 232 setin sekundy. Daleko horší byl pohled na zmíněné poslední šesté pořadí.

Do Soči Novotná přiletěla jedenáct dní před svým prvním startem. Dost času na to, aby se seznámila s prostředím olympijské haly. „Nemohla jsem se dočkat a spala jsem dobře. Nervózní jsem byla až večer a dopoledne, před závodem už to bylo dobré,“ prozradila.

Rychlobruslařka Novotná vypadla v závodě na 1500 metrů v rozjížďce

Číst článek

Při závodě samotném ale nerozhoduje jen momentální forma a psychická pohoda. Rychlobruslení na krátké dráze je i o loktech. „Tím, že je to hodně vyrovnané, tak jde i o to, kdo je jak drzý a jak se tam vecpe. Snažila jsem se, ale asi málo,“ říká Novotná.

Propadákem na patnáctistovce ale olympijský příběh nekončí. Ještě jednu příležitost bude mít, na kilometrové trati. „Uvidíme, jaký bude los. Každopádně musím jet lépe,“ má jasno česká rychlobruslařka, která si i přes počáteční neúspěch letošní olympijské hry užívá.

„Je to úplně něco jiného. Ale kdyby vyšel lépe i výsledek, bylo by to ještě lepší,“ uzavřela Novotná.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme