Extrémní počasí v Británii podnítilo diskuse o změnách klimatu

Británie směřuje podle vůdce opozice Eda Milibanda ke katastrofě, protože odmítá zaujmout odpovědný postoj ke změnám klimatu. Právě ty považuje Miliband za příčinu extrémního počasí, které v zemi způsobilo rozsáhlé záplavy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká Británie se potýkala s lokálními záplavami

Velká Británie se potýkala s lokálními záplavami | Zdroj: ČTK

„Změna klimatu je teď už otázkou národní bezpečnosti, která nemusí být jen příčinou konfliktů mezi regiony ve světě, ale která může taky zničit domovy a živobytí milionů Britů,“ řekl Ed Miliband v rozhovoru pro týdeník Observer.

Předseda labouristů vyzval klíčové představitele hlavních politických stran, aby se sjednotili a přijali vědecké důkazy o tom, že klimatické změny jsou klíčovým faktorem extrémního počasí.

Ministr energetiky Ed Davey před několika dny varoval před snahou zdiskreditovat vědecké poznatky, čehož se prý dopouštějí někteří politici Konzervativní strany a radikálního UKIPu.

Premiér David Cameron naopak naznačil, že mezi změnami klimatu a současnými záplavami může být souvislost.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme