Reprezentační debutant Gudas nezklamal. Snažil jsem se hrát jako v Tampě, říká

Čeští hokejisté prohráli na olympijských hrách se Švýcarskem 0:1 a ve skupině C skončili na třetím místě. Ve smolném zápase si odbyl svou reprezentační premiéru obránce Radko Gudas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radko Gudas (vlevo) předal v sobotu Jaromíru Jágrovi dort k jeho 42. narozeninám

Radko Gudas (vlevo) předal v sobotu Jaromíru Jágrovi dort k jeho 42. narozeninám | Zdroj: ČTK

„Snažil jsem se zapojovat do přesilových her a do klíčových situací stejně jako v Tampě. Zápas jsem si maximálně užil, bohužel nám ale nevyšel a o gól jsme prohráli,“ mrzelo jednoho z benjamínků v českém týmu.

Na jeho výkonu nebylo vůbec poznat, že hraje svůj první zápas v seniorské reprezentaci. Velmi dobře si plnil defenzivní povinnosti, byl důrazný v osobních soubojích, bez chyb zakládal české útoky a podporoval ofenzivu častou střelbou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radko Gudas si odbyl v prohraném utkání se Švýcarskem reprezentační premiéru

Dokonce byl v jednu chvíli velmi blízko i svému prvnímu reprezentačním u gólu. „Neviděl jsem bránu, navíc jsem tam přijel vyloženě poslepu. Čekal jsem, že budu blíž, ale to se stane. Do příštího zápasu to vypiluji,“ slibuje Gudas.

V zápase se Švýcarskem se ale netrefil ani on ani nikdo z jeho spoluhráčů, a českých tým tak utrpěl už po druhé na turnaji porážku.

„Musíme se soustředit na další zápas, ať už půjde o silného, nebo slabého soupeře. I když slabší soupeři tady ani nejsou. Musíme porážku hodit za hlavu, hráli jsme v podstatě dobrý hokej, na výhru jsme měli. Když budeme takhle pokračovat, tak věřím, že úspěch přijde,“ doufá třiadvacetiletý obránce.

Čeští hokejisté v Soči podruhé prohráli. Švýcarsku podlehli 0:1

Číst článek

Další zápas čeká český celek v úterý, kdy jsou na programu osmifinále. Soupeře a čas začátku zápasu se čeští hokejisté dozví až po odehrání závěrečných duelů ve skupinách A a C.

Jedno už ale ví český tým dopředu, tentokrát už jen dobrý výkon stačit nebude, pokud chce postoupit v turnaji dál, musí přidat i nějaké ty góly.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme