Bank dojel v olympijském super-G devátý, vyhrál Jansrud

Lyžař Ondřej Bank se v superobřím slalomu v Soči probojoval do elitní desítky. Devátým místem se postaral o nejlepší český výsledek v této disciplíně na olympijských hrách. Pro zlatou medaili si dojel Nor Kjetil Jansrud.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank po skvěle zajetém superkombinačním slalomu nakonec skončil sedmý

Ondřej Bank po skvěle zajetém superkombinačním slalomu nakonec skončil sedmý | Zdroj: ČTK

Stříbro získal Američan Andrew Weibrecht, o bronz se podělili jeho krajan Bode Miller a Kanaďan narozený v Šumperku Jan Hudec.

Český sjezdař se startovním číslem 34 udržel odstup od vítězného Jansruda do jedné sekundy a nechal za sebou hned několik favoritů.

Bankovi se ve sjezdařských závodech na olympijských hrách daří. Ve sjezdu do superkombinace zajel druhý nejrychlejší čas, po slalomu skončil celkově sedmý. Ve sjezdu speciál skončil na 20. příčce a v superobřím slalomu se probojoval do desítky nejlepších.

Ondřej Bank se v přímém přenosu mění na sjezdaře, soupeří s nejlepšími

Číst článek

Jansrud, který už ve středisku Roza Chutor slavil zisk bronzu ve sjezdu, prodloužil nadvládu norských lyžařů v super-G. V Soči vyhrál o tři desetiny sekundy před Američanem Andrew Weibrechtem, který v poslední době po řadě operací ani nezávodil mezi elitou.

Druhý český zástupce Martin Vráblík ztratil na vítěze necelé čtyři sekundy a skončil na 33. místě.

Sjezdové lyžování: Muži - superobří slalom:
1. Jansrud (Nor.) 1:18,14, 2. Weibrecht -0,30, 3. Miller (oba USA) a Hudec (Kan.) oba -0,53, 5. Striedinger -0,55, 6. M. Franz (oba Rak.) -0,60, 7. Svindal (Nor.) -0,62, 8. Fill (It.) -0,71, 9. Bank (ČR) -0,97, 10. Pridy (Kan.) -1,05, ...33. Vráblík (ČR) -3,87.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme