Rychlobruslařkám na 1500 metrů vládly Holanďanky, Erbanová je 13.

Česká rychlobruslařka Karolína Erbanová nastoupila ke své třetí soutěži na olympijských hrách. V závodě na 1500 metrů útočí na třetí umístění v elitní desítce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Erbanová se na olympijských hrách dvakrát umístila na desátém místě

Karolína Erbanová se na olympijských hrách dvakrát umístila na desátém místě | Zdroj: ČTK

Jednadvacetiletá Češka už v Soči jela závody na 500 a 1000 metrů, v obou skončila na desátém místě. Na kilometr a půl dlouhé trati je nasazena do dvanácté rozjížďky z osmnácti proti Kanaďance Britanny Schusslerové.

Do závodu vystartovala výborně, svou soupeřku jasně porazila, ale poté začala Erbanová, která se specializuje na sprinterské závody, ztrácet. V cíli skončila s odstupem 4,72 sekundy na průběžně vedoucí Jorien Ter Morsovou. Nakonec skončila třináctá.

Čtyřiadvacetiletá Nizozemka, která v Soči závodila i v rychlobruslení na krátké dráze, udržela vedení až do konce a získala zlatou olympijsou medaili.

Druhá skončila její krajanka Ireen Wüstová, která po dvou zlatých získala třetí cenný kov. Dominanci Holandska podtrhly třetí Lotte Van Beeková a čtvrtá Marrit Leenstraová.

Druhá česká závodnice, Martina Sáblíková, bronzovou medaili z Vancouveru neobhajovala a soustředí se pouze na pětikilometrovou trať, kde cítí větší šanci na medaili.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny rychlobruslení | Foto: ČTK

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme