Soupeřem hokejistů v osmifinále bude Slovensko

Po dalších zápasech hokejového turnaje v Soči je jasné, kdo bude osmifinálovým soupeřem českého výběru. Díky bodu získanému v zápase s Ruskem to budou východní sousedé ze Slovenska. Američané ve druhém zápase porazili Slovinsko 5:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský brankář Laco udržel v základní hrací době zápasu proti Rusům čisté konto. Slovenští hokejisté v osmifinále vyzvou Čechy

Slovenský brankář Laco udržel v základní hrací době zápasu proti Rusům čisté konto. Slovenští hokejisté v osmifinále vyzvou Čechy | Zdroj: Reuters

Tým vedený českým trenérem Vladimírem Vůjtkem remizoval s domácím výběrem 0:0. Šance skórovat měla v průběhu zápasu obě mužstva, ale nikdo z hráčů se neprosadil. Slováky dvakrát zachránila tyč a získaný bod je poslal do osmifinále proti Čechům.

Zápas rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých se prosadili Radulov s Kovalčukem, kdežto Tatar ani Handzuš Varlamova nepřekonali.

Ve druhém zápase skupiny A porazili Američané Slovinsko jednoznačně 5:1 i díky hattricku Philipa Kessela, bez porážky vyhráli svou skupiny a postupují přímo do čtvrtfinále.

Slovenští hokejisté očekávají bitvu. Češi vědí, že už nesmí prohrát

Číst článek

XXII. zimní olympijské hry:
Hokej - muži:
Skupina A:
Slovinsko - USA 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 60. M. Rodman (D. Rodman, Urbas) - 2. Kessel (Pavelski), 5. Kessel (Pavelski, Orpik), 32. Kessel (Van Riemsdyk, Pavelski), 33. McDonagh (Wheeler, Oshie), 44. Backes (Callahan, Brown). Rozhodčí: Leggo (USA), Rönn (Fin.) - Valach (SR), Wheler (Kan.). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4892.

Rusko - Slovensko 1:0 po samostatných nájezdech
Rozhodující nájezd Radulov. Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Sutherland - Carlson (oba Kan.), McElman (USA). Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 11.097.

Konečná tabulka:
1. USA 3 2 1 0 0 15:4 8

2. Rusko 3 1 1 1 0 8:5 6

3. Slovinsko 3 1 0 0 2 6:11 3

4. Slovensko 3 0 0 1 2 2:11 1

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme