Dopoledne Erbanová fandila spolužačce Samkové, poté dojela 13.

Rychlobruslařka Karolína Erbanová jela svůj poslední závod v Soči. Po dvou desátých místech skončila trati 1500 metrů třináctá. Dopoledne před závodem ale sledovala svou spolužačku z Vrchlabí, zlatou Evu Samkovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Erbanová se soustředí před svým posledním startem v Soči

Karolína Erbanová se soustředí před svým posledním startem v Soči | Zdroj: ČTK

„Musím Evě pogratulovat. Dopoledne jsem neměla trénink, takže jsem sledovala každý její závod a strašně jsem jí držela palce. Chodila jsem s ní devět let na základku, potom ještě na gymnázium. Je to jedna z mých nejlepších kamarádek z dětství, takže jí to maximálně přeju,“ pookřála hned na úvod Karolína Erbanová.

Po skončení svého závodu jí ale moc do řeči nebylo. „Na patnáctce je to asi nejhorší. Je to úplně na krev. Poslední kolo už to člověk ždíme z posledního. Chtěla jsem do toho dát všechno a po cíli jsem byla ráda, že ležím,“ popadala dech rychlobruslařka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Karolínou Erbanovou mluvil Pavel Petr

Doménou rodačky z Vrchlabí jsou kratší tratě. Taktika pro patnáctistovku je proto jasná. „Nezbývá mi nic jiného než to nakopnout a čekat, jestli mi to vyjde. Někdy to vyjde dobře, někdy to nestačím a nevyjde to, ale dnes jsem spokojená,“ řekla po Erbanová po svém posledním závodě.

Ve stejné hale zajela lepší čas než při mistrovství světa. „Dala jsem do toho úplně všechno. Šla jsem se rvát, jak jsem mohla, protože jsem věděla, že je to poslední moje distance,“ svěřila se 13. žena závodu.

Ten pro ni byl nejnáročnější ze tří startů. „Jak u chlapů, tak u žen je 1500 metrů nejtěžší trať, protože tam přichází štrekařky a jsou tam i sprinterky, takže je to nejtěžší trať a jsem spokojená s výsledkem,“ řekla Erbanová.

Rychlobruslařkám na 1500 metrů vládly Holanďanky, Erbanová je 13.

Číst článek

Startovala z vnější dráhy, měla ale jiné pocity než na kilometru. „Tady je to dobré, protože když startujete venku, končíte vevnitř a v posledním kole je každý krok už znát. Je lepší končit v malé dráze, ale nějakou roli to pro mě nehraje,“ nepřeceňuje rozmístění jednadvacetiletá závodnice.

Na olympiádě už se letos Karolína Erbanová v roli závodnice neobjeví. Domů se vrátí s dvěma desátými místy a se závěrečnou tečkou skrývající v sobě třinácté pořadí.

„Pomýšlela jsem výš. Hlavně na ten kilometr, který mě mrzel, ale když se podívám na celou sezonu, tak bylo jasné, že se nezlepším o dvě vteřiny jen tak. Tyhle závody byly letos nejlepší. Byly to stabilní tři tratě a musím být spokojená,“ uzavírá olympijskou misi Karolína Erbanová.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme