Snowboardisté odložení závodu uvítali, servismani počítají finanční ztráty

Hustá mlha přinutila pořadatele olympijských her v Soči přeložit nejen už jednou odložený start hromadného závodu biatlonistů, ale také závod snowboardcrossařů. Sami závodníci to sice uvítali, ovšem po finanční stránce to pro žádný tým výhodné není.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský závod snowboardcrossařů byl přeložen na úterní ráno

Olympijský závod snowboardcrossařů byl přeložen na úterní ráno | Zdroj: Reuters

„V takové mlze někdy pořádně nevidíte, kde se budete za okamžik odrážet ke skoku a s dopadem je to podobné,“ vysvětluje Švýcar Marvin James, proč by se olympijský závod na už tak náročné a nebezpečné trati mohl snadno změnit v jatka.

Ani další snowboardisté proti odkladu na druhý den neprotestují.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snowboardisté odložení závodu uvítali, servismani počítají finanční ztráty

„Pořád to přehazovali. Nakonec jsem rád, že to zrušili, protože v tomhle počasí by to opravdu nešlo. Ve spodní části trati se to už trochu vybralo, ale nahoře nebylo nic vidět. Jsem rád, že to bude jindy a že to bude lepší. Jen servisman nadával, že bude muset znovu přemazávat snowboard,“ uvedl Emil Novák, jeden ze dvou Čechů, kteří měli ve zrušeném závodě startovat.

Právě servisnímu týmu teď začíná celá práce nanovo. „Komplikace to samozřejmě trochu je. V úterý se mají podmínky trochu změnit, ale pořád má být teplo a vlhko, možná bude i pršet. Všech šest snowboardů budeme možná muset přemazat, ale doufáme, že tak změna nebude tak dramatická,“ věří Jan Weisshäutel.

„Jedno prkno bude stát asi dva a půl tisíce. Na olympiádu se všichni snažíme namazat to nejlepší, takže poté je to finančně náročnější. Ale nese to ovoce, jak jste viděli v neděli,“ připomíná Weisshäutel, že i český servis má být po olympijském vítězství Evy Samkové na co pyšný.

Kvůli mlze byly v Soči přeloženy závody biatlonistů a snowboardcrossařů

Číst článek

Česká výstroj je ve zdejší komunitě snowboardistů od včerejška obecně hodně populární. „Všichni nám gratulovali, stačilo mít českou bundu. Vědí, že Eva je dobrá,“ poznamenal Novák.

Ten bude moci spolu s kolegou z českého týmu Davidem Bakešem ukázat své umění v Parku extrémních sportů v Rosa Khutor v úterý, pokud se mlha v horách nad Soči konečně rozplyne.

„Počasí se zlepší, takovou mlhu tu nepamatuju,“ říká český mluvící dobrovolnice a studentka pražské Vysoké školy ekonomické Lena, která sem z rodného Uralu jezdívala na prázdniny a zná zdejší hory jen zalité sluncem.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme