Vodafone snižuje stavy. V Chrudimi přijde o práci více než šedesát lidí

Vodafone propustí v Chrudimi více než šedesát lidí. Mobilní operátor ohlásil plošné snižování stavu zaměstnanců. Celkem by měly odejít dvě stovky lidí. Téměř třetinu výpovědí přitom Vodafone rozdá v chrudimském call centru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefonní centum tísňového volání 112, call centrum (ilustační foto)

Telefonní centum tísňového volání 112, call centrum (ilustační foto) | Foto: Filip Jandourek

Změna, ke které se mobilní operátor v kraji chystá, už splňuje parametry hromadného propouštění.

„Pro zaměstnavatele typu Vodafone je nad třicet propouštěných v jednom měsíci povinnost ohlásit to odborové organizaci a Úřadu práce,“ dodává ředitel pardubického Úřadu práce Petr Klimpl.

V Chrudimi přijde o práci 64 lidí, s dalšími čtyřmi pracovníky firma nepočítá v sousedních Pardubicích. Propouštět se bude na pozicích operátor zákaznického servisu a specialista oddělení péče o zákazníky. Čísla ale ještě nejsou definitivní.

„Interně jsme oznámili snižování nákladů, včetně nákladů na zaměstnance. Jejich počet plánujeme snížit zhruba o 11 procent ze současných téměř 1800. Finální počty ochozích zaměstnanců budeme znát na konci března,“ upozorňuje mluvčí společnosti Vodafone Adéla Konopková.

Vodafone přitom patří mezi nejdůležitější zaměstnavatele ve Chrudimi.

„Skončení pracovního poměru bude uskutečněno v období konec března až konec června 2014,“ uzavírá Petr Klimpl.

Marína Dvořáková, Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme