Pro české snowboardcrossaře skončil závod po první jízdě, zlato má Vaultier

Francouzský snowboardista Pierre Vaultier se stal olympijským vítězem ve snowboardcrossu. Stříbro vybojoval domácí Nikolaj Oljunin a pro bronz si dojel Američan Alex Deibold. Čeští reprezentanti David Bakeš a Emil Novák vypadli v osmifinále a závod pro ně skončil už po první jízdě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Bakeš (úplně vlevo) ze své osmifinálové rozjížďky nepostoupil

David Bakeš (úplně vlevo) ze své osmifinálové rozjížďky nepostoupil | Zdroj: Reuters

Oba dojeli ve svých rozjížďkách na čtvrtém, prvním nepostupovém místě a shodně obsadili konečné 25. místo.

Oba čeští reprezentanti doplatili na špatný start. Novák v šesté rozjížďce sice postupovou trojici soupeřů dotahoval, ovšem v polovině závodu chyboval při skoku a nevyhnul se pádu.

V následujícím osmifinále se představil Bakeš, jehož naděje na postup do čtvrtfinále žila až do závěrečného skoku. Ten ho ale rozhodil, špatně dopadl a cílem projel v pádu.

„Úplně se mi zastavilo prkno,“ řekl po neúspěšném závodu Bakeš, který se na olmypijské hry dostal místo zraněného Michala Novotného.

O medailích v mužském závodě snowboardcrossařů mělo být rozhodnuto už v pondělí, ovšem kvůli mlze a špatné viditelnosti ho organizátoři přeložili. Navíc zrušili kvalifikační jízdy, proto se začalo rovnou osmifinálovými rozjížďkami.

Snowboarding:
Snowboardcross - muži:
1. Vaultier (Fr.), 2. Oljunin (Rus,), 3. Deibold (USA), 4. De le Rue (Fr.), 5. Sivertzen (Nor.), 6. Matteotti (It.), 7. Eguibar (Šp.), 8. Hill (Kan.), 9. Jacob (USA), 10. Douschan (Rak.), ...25. Novák, Bakeš (oba ČR).

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme