Češi při ZOH v Soči nejvíce sázejí na hokej. Tržby sázkařských společností rostou

Čeští hokejisté dnes na Zimních olympijských hrách v Soči sehrají klíčový zápas se Slovenskem o postup do čtvrtfinále. Boj obou týmů je prestižní a jako obvykle velmi sledovaný. Jako magnet funguje i pro sázkaře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sázková kancelář (ilustrační foto)

Sázková kancelář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Kurz na výhru domácího týmu je přibližně stejný jak v Česku, tak i na Slovensku - pohybuje se kolem 1:80. Odlišný je z pohledu výhry soupeřů.

Zatímco například u společnosti Tipsport je kurz na vítězství Slováků v tomto zápase 4:0, u firmy Fortuna.SK je 3:6. Což by se dalo přeložit tak, že ve výhru soupeře méně věří čeští než slovenští sázkaři.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přístup Čechů k sázení při ZOH v Soči zaujal Jana Beneše

Pro sázkaře je největším lákadlem na letošních olympijských hrách v Soči právě hokej. Z pohledu sázek dokonce překonal krasobruslení a biatlon. Tedy disciplíny, ve kterých slavili čeští olympionici úspěch.

Obrovský nárůst sázek přinesl hlavně začátek olympijského hokejového turnaje. Potvrzuje to například Karolína Stonjeková ze společnosti Chance:

„Hokej obecně patří k sázkařsky velmi atraktivním sportům. I mimo olympiádu mu po fotbale patří druhá příčka. A na olympiádě atraktivita hokeje z pohledu sportovního sázení samozřejmě výrazně roste.“

Lidé prosázejí miliony

U sázkové kanceláře Chance se už na ZOH celkově prosázelo přes 35 milionů korun.

Sázková kancelář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Sázkařské firmy už odhadují tržby z celých her v Soči. Třeba společnost Tipsport před Soči očekávala náběry ve výši 350 milionů korun, což by byl sázkový olympijský rekord a šlo by o první zimní olympijské hry, které překonaly letní.

Podle mluvčího firmy Jiřího Hadravy se už celkové náběry přibližují hranici 200 milionů korun. Rekordní objem sázek očekává i mluvčí Petr Šrain z Fortuny:

„Předpokládáme, že hry v Soči budou z pohledu zájmu sázkařů rekordní, tržby by se mohly vyšplhat až na 300 milionů korun.“

Tržby se sázkařským firmám zřejmě zvednou i po dnešním utkání Česko - Slovensko. Například podle Mluvčí Synotu Magdy Pekařové bude tento duel takzvaně nejsázenější olympijskou událostí.

Třeba bookmakeři firmy Chance odhadují, že jen na tento zápas společnost přijme sázky za čtyři miliony korun.

Češi na Soči prosázeli už skoro půl miliardy. V hokeji dnes věří Jágrovi a spol.

Číst článek

Kostky | Foto: Fotobanka stock.xchng

mkp, Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme