Biatlonista Moravec má druhou medaili. Po bezchybné střelbě vybojoval bronz

Český biatlonista Ondřej Moravec rozšířil svou sbírku medailí na olympijských hrách v Soči na dva cenné kovy. Po stříbru ve stíhacím závodě dojel třetí v závodě na 15 kilometrů s hromadným startem. Zlato získal až ve finiši Nor Emil Hegle Svendsen před Francouzem Martinem Fourcadem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Ondřej Moravec dojel v závodě s hromadným startem na třetím místě

Biatlonista Ondřej Moravec dojel v závodě s hromadným startem na třetím místě | Zdroj: Reuters

Druhý český reprezentant Jaroslav Soukup dojel do cíle na 24. místě.

Oba čeští biatlonisté vyjeli do závodu z první řady. Moravec jel se startovním číslem čtyři, Soukup měl šestku. Na první střelecké položce vleže byli oba čeští reprezentanti bezchybní. Soukup vyjížděl ze střelnice pátý a chvilku ve stoupání táhl startovní pole. Vpředu nechyběl ani Moravec.

EXKLUZIVNĚ HNED PO DOJEZDU: Sílu na lepší umístění jsem neměl, přiznává po bronzu Moravec

Číst článek

I druhou položku vleže odstřílel Moravec bez chyby a držel se ve vedoucí pětičlenné skupině. Naopak Soukup musel po jedné chybě na trestné kolo a propadl se do druhé destíky pořadí.

Na třetí střelecké položce, první vestoje, byli bezchybní oba čeští biatlonisté. Moravec vyrážel v závěsu za Svendsenem, do boje o medaile se vrátil skvěle běžící Fourcade.

Biatlonista Ondřej Moravec | Foto: ČTK

K závěrečné střelbě přijeli vedoucí závodníci společně, na stadionu se na ně dotáhl čtyřicetiletý Nor Björndalen, který ovšem následnou střelbu pokazil. Nejrychleji střílel Fourcade a získal náskok čtyř vteřin na Moravce a Svendsena.

V závěreném kole Moravec při běhu několik metrů na své soupeře ztratil, ovšem pro bronz si dojel nikým neatakován. Svendsen v cílové rovince odolal náporu Fourcada a o špičku boty se radoval ze zlata.

Česká výprava vybojovala na olympijských hrách v Soči zatím šest medailí a čtyři z nich zásluhou biatlonistů. Vedle Moravcových dvou cenných kovů byla stříbrná Gabriela Soukalová v závodu žen s hromadným startem a Soukup skončil třetí ve sprintu.

Biatlon:
Muži - závod s hromadným startem (15 km):
1. Svendsen (Nor.) 42:29,1 (0 tr. okruhů), 2. M. Fourcade (Fr.) stejný čas (1), 3. Moravec (ČR) -13,8 (0), 4. Fak (Slovin.) -28,1 (2), 5. Garaničev (Rus.) -56,2 (3), 6. Lindström (Švéd.) -1:01,4 (2), 7. Landertinger (Rak.) -1:03,7 (2), 8. J. Bö (Nor.) -1:05,1 (1), 9. Green -1:09,2 (2), 10. Le Guellec (oba Kan.) -1:12,5 (1), ...24. Soukup (ČR) -2:53,1 (4).

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme