Kladeňáci to spolu dotáhli od žáčků až na olympijské hry

Tři hráči z české party trenéra Hadamczika spolu hráli už v žákovských letech. Dnes spolu nastoupí Ondřej Pavelec, Jakub Voráček a Michael Frolík v osmifinále olympijských her v Soči proti Slovensku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík v utkání se Švýcarskem na olympijských hrách v Soči

Michael Frolík v utkání se Švýcarskem na olympijských hrách v Soči | Zdroj: ČTK

Tahle trojice se scházela na zimním stadionu v Kladně už od svých hokejových začátků. Postupně společně procházeli žákovskými i juniorskými týmy a na ledě se potkávají i při zápasech nejprestižnější soutěže světa v zámořské NHL.

Teď přišel vrchol jejich reprezentační kariéry. Společně hrají v českém dresu na olympijských hrách v Soči.

„Samozřejmě nám proběhne hlavou, že jsme spolu hráli, když jsme byli malí a teď jsme společně i na olympijských hrách. Je to takové zadostiučinění za to, co jsme v mládí udělali, jak nás táhli rodiče a snad si to užijí i oni,“ říká Jakub Voráček, který už si s jedním ze svých kamarádů z dětství užil velký reprezentační úspěch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavelec, Voráček a Frolík spolu vyrůstali v Kladně, teď nastoupí proti Slovensku v osmifinále olympijských her v Soči

V roce 2010 byl kromě něj členem vítězného týmu na mistrovství světa i Ondřej Pavelec. Teď by rádi přidali i medaili olympijskou, aby za několik let měli nač vzpomínat.

„Teď o tom zase tak moc nepřemýšlíme, ale až skončíme s hokejem, tak si řekneme, že je to super. Vyrůstali jsme spolu a navíc s Froldou hrajeme ve Winnipegu. Teď se ale soustředíme každý sám na sebe a na zápasy. Vzpomínat můžeme až potom.“

Čeští hokejisté vyrukují na Slováky se speciálním přesilovkovým komandem

Číst článek

Co do reprezentačních úspěchu má nejméně zážitků třetí do party Michael Frolík. Baby Jágr, jak se rodákovi z Kamenných Žehrovic přezdívá, ale jako jediný z nich vyhrál Stanleyův pohár. V Soči ale není z kladenských odchovanců pouze tahle trojice nerozlučných kamarádů.

„Známe se všichni, z Kladna je tady pomalu půlka mužstva. To je něco mimořádného a jsme rádi, že se nám to povedlo, že jsme sem dostali,“ těší Michaela Frolíka.

Dnes proti Slovensku bude o případném úspěchu a následném postupu rozhodovat možná právě to, jak se kladenským hráčům v reprezentačním dresu bude dařit.

Play-off olympijského turnaje v hokeji | Foto: Český rozhlas

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme